DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

VOGELS SPOTTEN OP DE PHILIPSDAM

ROOSENDAAL – Op zondag 15 februari 2015 organiseert de KNNV/IVN afd. Roosendaal een wandeling over de Philipsdam om moeras- en wadvogels te spotten.
De vertrektijd is 09.00 uur vanaf de parkeerplaats MEC T-huis Visdonk, hoek Zundertseweg / Rozenvendreef in Roosendaal.
De gids voor deze wandeling is Guus Dekkers, e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De wandeling duurt tot 12.00 uur. Meer informatie over de activiteiten van de KNNV kunt u vinden op de website www.knnv.nl/roosendaal
Misschien is het hartje winter wel weer ouderwets koud op de Philipsdam. Dat wil zeggen dat er dan voor vogelaars heel veel te beleven valt, omdat in deze periode veel noordelijke wintergasten nog even naar de relatief warme Zeeuwse wateren trekken. Als vogelwerkgroep tellen we er nu al 10 jaar de watervogels en dat valt nooit tegen.
Omdat het koud is - het is altijd koud op de Philipsdam - lopen we een flink stuk om warm te blijven. Eerst aan de zoete kant met uitzicht op de Plaat van de Vliet en de Slikken van de Heen en dan aan de zoute kant met uitzicht over de Oosterschelde. We slaan twee vliegen in een klap!  Aan de zoete kant zien we vooral moerasvogels, reigers, eenden en futen en aan de zoute kant vooral wadvogels, steltlopers, ganzen en meeuwen.
Doe in ieder geval de warmste kleren aan die je hebt!
Toegang gratis en iedereen is welkom, bijdrage meerijden  € 4,00