DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

MAATJES OF MATJES, EEN WAARDEVOLLE MOERASVEGETATIE

ROOSENDAAL – Op zondag 8 februari 2015 organiseert de KNNV/IVN afd. Roosendaal een wandeling door een Vlaams-Nederlands natuurgebied, gelegen grotendeels binnen de gemeenten Kalmthout, Wuustwezel en Zundert. De vertrektijd is 09.00 uur vanaf de parkeerplaats MEC T-huis Visdonk, hoek Zundertseweg / Rozenvendreef in Roosendaal.
De gids voor deze wandeling is Johan Vermunt, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De wandeling duurt tot 12.00 uur. Meer informatie over de activiteiten van de KNNV kunt u vinden op de website www.knnv.nl/roosendaal
De Maatjes of Matjes is een Vlaams-Nederlands gebied dat vooral bestaat uit weilanden. Aan Vlaamse zijde wordt het begrensd door het Vogelrichtlijngebied de Maatjes dat grotendeels binnen de gemeenten Kalmthout en Wuustwezel ligt en in Nederland gaat het om het natuurkerngebied de Matjes op het grondgebied van de gemeente Zundert.
De Maatjes, het Vlaamse deel,  is een gebied van 1350 ha met vooral natte tot vochtige weilanden en is deels beplant met bos. De Matjes, op Nederlands grondgebied met een oppervlakte van zo'n 160 ha, onderscheidt zich door zijn waardevolle moerasvegetatie. Een gezamenlijke visie en een gecoördineerde aanpak van de natuurontwikkeling ligt hier voor de hand, te meer daar dit zowel de natuur als de landbouw ten goede komt.
Toegang gratis en iedereen is welkom, bijdrage meerijden  € 2,25