DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

WANDELEN DOOR HET RUCPHENSE BOS- EN HEIDEGEBIED

ROOSENDAAL – Op zondag 25 januari 2015 organiseert de KNNV/IVN afd. Roosendaal een wandeling door het Rucphense bos- en heidegebied. De vertrektijd is 09.00 uur vanaf de parkeerplaats MEC T-huis Visdonk, hoek Zundertseweg / Rozenvendreef in Roosendaal.
De gids voor deze wandeling is Kees Konings, e-mail:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De wandeling duurt tot 12.00 uur. Meer informatie over de activiteiten van de KNNV kunt u vinden op de website www.knnv.nl/roosendaal
Een vijftal gemarkeerde wandelingen lopen door het gebied, maar onze wandeling valt hier niet onder.  Wij wandelen grotendeels westelijk van de Postbaan, de Rucphense bossen. Opvallend zijn de verschillende soorten naaldbomen, o.a. hemlockspar, douglasspar, fijnspar, lariks, grove den en de zeeden. Komende uit het bos volgen we een zandpaadje aan de noordzijde van de Rucphense Heide, waar we vermoedelijk nog wat korstmossen kunnen bewonderen. Terwijl andere (hogere) planten op non-actief  staan is het voor mossen een periode van maximale activiteit.  Daarna wandelen we via diverse bospaadjes terug naar het bosgebied oostelijk van de Roosendaalse baan richting Schietbaan. Langs het bospad vinden we o.a. de Pontische rododendron, een altijd groenblijvende heester die vroeger als sierheester bij landhuizen werd aangeplant. Kortom voor de echte natuurliefhebber valt er  altijd wat te zien en te beleven.
Toegang gratis en iedereen is welkom, bijdrage meerijden  € 1,00