DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Mountainbiketocht zondag 18 januari vanaf een nieuwe startlocatie

BERGEN OP ZOOM - WOENSDRECHT - Op zondagmorgen 18 januari wordt een mountainbiketocht gehouden van 30 of 50 km. De tocht, wordt voor de 11e keer georganiseerd en vertrekt dit jaar vanaf een gezellige nieuwe startlocatie, de Walkant in Woensdrecht. Het parcours gaat met twee verschillende afstanden door de bossen van Woensdrecht, Huijbergen en Bergen op Zoom.

Deelnemers aan de tocht kunnen kiezen uit de afstanden van 30 of 50 km. Bij het uitzetten van het parcours is rekening gehouden met verschil in niveaus. Bij de kortste route, die van 30 km, worden technische stukken afgewisseld met stukken om even op adem te komen.

De tocht van 50 km is een afstand voor de meer getrainde fietser. Deze rit gaat over heuvelachtig terrein en veel singeltracks. Het is een verrassend parcours, waarbij gebieden zoals de Tiesteberg en de Nootjesberg ontdekt kunnen worden.

De afgelopen jaren is deze tocht erg populair geworden onder mountainbikers en gaan honderden deelnemers op weg voor hun ronde. Onderweg krijgen de bikers een uitstekende verzorging aangeboden, zoals soep, sportdrank en koeken zodat met nieuwe energie de tocht voortgezet kan worden.

De opbrengst van de tocht gaat in zijn geheel naar het goede doel, namelijk de ziekte kanker en wordt georganiseerd door Roparunteam 14 in ’t uur. Inschrijven voor de tocht kan tussen 08.30 en 10.30 uur. De start- en finishlocatie is recreatieboerderij de Walkant, Langeweg 2, Woensdrecht. De prijs voor deelname bedraagt 3 euro.