DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Tís Mis tijdens zomercarnaval op de Raldal

 

 

 

T’is Mis tijdens het zomercarnaval op de Raldal

 

Op zaterdag 5 juli is het helemaal Mis op de Welberg. Om 20.30 uur zet dweilband ‘D’n Dweilberg’ de deur wijd open voor de bezoekers van haar jaarlijkse zomercarnaval. Dit keer staat het feest in het teken van de opheffing van de Corneliuskerk. Vandaar dat er gekozen werd voor het motto: t’Is ‘ier Mis! De toegang tot het feestterrein tussen gemeenschapshuis De Vaert en basisschool Pius X is gratis. Wie zijn zondagse pak aan wil trekken, is van harte welkom, maar ook het dagelijkse kloffie krijgt de zegen van D’n Dweilbergers.

 

Ieder jaar organiseert D’n Dweilberg zomercarnaval, steeds onder een ander thema. Toen bekend werd dat het bisdom de Corneliuskerk eind dit jaar afstoot, was het motto voor de editie 2014 snel geboren. ‘We hebben de kerktoren nota bene in ons eigen logo staan’, aldus de organiserende dweilband. ‘Veel katholieke Welbergenaren hebben een herinnering aan de kerk. Zij zijn er getrouwd, hun kinderen zijn er gedoopt, communies werden er gevierd, er is afscheid genomen van dierbaren, noem het maar op. Toen we ons realiseerden dat dat binnenkort voorgoed verleden tijd is, was er geen twijfel meer mogelijk. Dit feest moet om de Heilige Cornelius draaien.’

 

Een echt feestje

 

Dat dit gebeurt met een carnavaleske kwinkslag is de dweilband wel toevertrouwd. ‘We vinden het nu eenmaal leuk om uit te pakken tijdens ons feest. We dossen onszelf uit, de feesttent en het terrein gaan in de metamorfose en gedurende de avond hebben we diverse verrassingen in petto. Kortom, we maken er voor iedereen, jong en oud, een écht feestje van.’ Dat begint direct om 20.30 uur met een persoonlijk welkom voor alle bezoekers van het zomercarnaval. Inclusief fotomomentje. Rond 21.15 uur trapt het Spelenderwijs-schoolorkest van basisschool de Pius X de avond muzikaal af. Andere liveoptredens gedurende de avond worden verzorgd door onder meer De Vosseblaozers uit Nieuw-Vossemeer, Woorkus Digt uit Kruisland en de Steenbergse dweilbands Ut Toeternietoe, ’t Wor Niks, en de Driekwartjes. De muzikale omlijsting van de avond ligt in de vertrouwde handen van de Metro Drive-In show van Ton Peeters. En natuurlijk geeft ook D’n Dweilberg zelf een optreden ten beste.

 

Blijvende herinnering

 

Ondanks het feestelijke karakter benadrukt D’n Dweilberg dat ze het sluiten van de Corneliuskerk betreurt. ‘Het is begrijpelijk gezien het aantal mensen dat de kerk bezoekt. Maar jammer is het wel.’ Om de kerk voor toekomstige generaties in beeld te houden, willen de muzikanten een blijvende herinnering aan de tijd dat de kerk nog een echte kerk was realiseren. ‘Vorig jaar hebben we een veiling gehouden ten bate van de Stichting Ankie; dit jaar richten we ons oog op de Cornelius.’ Met het gezegde ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugd’, hoopt de Dweilberg vele bezoekers uit Welberg en ver daarbuiten welkom te heten. ‘We hopen ook dat iedereen tot het einde wil blijven want tegen twee uur willen we carnavalesk gepast afscheid nemen van de Cornelius. En dan is het mooi wanneer daar zoveel mogelijk zieltjes bij aanwezig zijn.‘

 

Kwartfinale WK

 

Mocht Oranje onverwacht in de kwartfinale van de WK belanden, dan zal de wedstrijd van die avond de hemelse feestvreugde niet kunnen verstoren. ‘We zullen er voor zorgen dat de wedstrijd ook bij ons goed te volgen is. En wie weet zijn we dan na afloop wel allemaal in de zevende hemel. Wie meer wil weten kan D’n Dweilberg volgen via Facebook. Er kan ook contact opgenomen worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06 51742572.