DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

IVN organiseert thema avond over water

Op maandag 7 april organiseert het IVN een thema-avond over water. De avond wordt gehouden in het T-Huis Visdonk en begint om 19.30 uur. Deze avond is Sjef Oerlemans van de Gemeente Roosendaal te gast. Sjef is bekend van eerdere bijeenkomsten over onder andere de ontwikkeling van de Watermolenbeek, Engebeek en ecologische verbindingszones.

 

Water

Water, we kunnen niet zonder. De afgelopen winter zijn we erg “verwend” met regen. Inmiddels regent het alweer weken nauwelijks en begint de droogte alweer een probleem te worden. Voldoende water op het juiste moment is dus heel belangrijk, maar niet vanzelfsprekend. De rol van het water voor de natuur neemt hierbij een voorname plaats in. Het beheer van water is niet altijd even gemakkelijk. Sjef Oerlemans zal tijdens deze avond de aanwezigen onderhouden en bijpraten over o.a.

- het handboek water en de zorgplichten die hieruit voortvloeien;

- schoon water in West Brabant. Indien de tijd het toelaat, zal Sjef ook verder ingaan op de rol en het belang van de

samenwerkende Gemeentes m.b.t. de Brabantse Wal. Uiteraard is er ook veel ruimte voor vragen en discussie. Kortom een zeer informatieve avond. Voor meer informatie over het IVN, kijk op www.ivn.nl/roosendaal.