DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

ProefMei Fiets- en wandelroutes

ProefMei biedt meer dan alleen proeven, genieten en elkaar ontmoeten. Op zaterdag 1 en zondag 2 juni kan men deelnemen aan een aantal unieke fiets- en wandelroutes. Combineer culinair genieten met sportief bezig zijn. Jong en oud maken op smaakvolle wijze kennis met de diversiteit van onze regio. Er zijn ook speciale arrangementen met dit jaar voor het eerst groepsarrangementen. Proef asperges, ansjovis, aardbeien én meer bij de proefpunten en zie waar de streekproducten vandaan komen. Geniet van de prachtige natuur en de mooie vergezichten op de Brabantse Wal. Wilt u wel de omgeving verkennen, maar niet wandelen of fietsen. Neem dan deel aan de bustour op zaterdag 1 juni om 10.30 of 14.00 uur. Kijk op voor meer informatie op www.proefmei.nl onder het kopje ‘recreatief’.

 

Routes, afstanden, startlocaties- en tijden:

De fietsroutes (20 km, 35 km of 40 km) en de wandelroutes (10 km, 20 km en 30 km) leiden je onder andere langs uitgestrekte aardbeien- en aspergevelden. Onderweg kom je langs sfeervolle proefpunten waar je de streekproducten zelf kunt proeven. Onderweg kan je ook direct je verse boerenboodschappen halen! De speciale familieroute van 20 km komt langs punten die extra leuk zijn voor kinderen. Zo zijn er bij Camping Uit&Thuis speciale kinderactiviteiten.

Routes en afstanden routes

Fietsroutes:

20 km Rondom Bergen op Zoom

35 km Richting Steenbergen

35 km Richting Wouw

40 km Richting Woensdrecht

Wandelroutes:

10 km Rondom Bergen op Zoom

20 km Rondom Bergen op Zoom

25 km Rondom Bergen op Zoom

Starttijden routes

Deelnemen kan op zaterdag 1 en zondag 2 juni. Starten met de fietsroutes kan op beide dagen tussen 9.00 en 13.00 uur. Wandelaars hebben de mogelijk om tussen 8.00 en 10.00 uur te vertrekken.

Startlocaties routes

- Bergen op Zoom, café ’t Zwijnshoofd, Moeregrebstraat 28 (alle tochten)

- Woensdrecht, café Non Plus Ultra, Grindweg 2 (alleen fietstocht 40 km richting Woensdrecht)

- Steenbergen, De Wallevis, Kade 2 (alleen fietstocht 35 richting Steenbergen)

- Wouwse Plantage, café de Reebok, Plantagebaan 211 (alleen fietstocht 35 km richting Wouw)

Prijs en inschrijven routes

De kosten voor deelname aan de fiets- en wandeltochten bedragen 5 euro p.p. Betaling geschiedt contant aan de kassa voor vertrek op zaterdag 1 juni of zondag 2 juni. Ben je lid van de Rabobank? Dan krijg je 50% korting op bovenstaande fiets- en wandelroutes. Inschrijven voor deze culinaire fiets- en wandelroutes kan via het aanmeldformulier opwww.proefmei.nlbij‘recreatief-Fietsen/wandelen’.

Arrangementen

Schrijf je in voor één van de vernieuwde ProefMei-Arrangementen en proef en beleef nog meer tijdens de fiets- en wandelroutes! Individueel, in een klein gezelschap of nu ook met een groep.

Luncharrangement

Met het luncharrangement krijg je van ProefMei een lunchpakket mee. Het luncharrangement is voor alle fiets- en wandelroutes te boeken. Deelnamekosten: 7,50 per deelnemer.

Picknickarrangement

Tijdens de 35 km tocht richting Steenbergen wordt u hartelijk ontvangen aan de picknicktafel op het land van de boer. Bij voldoende aanmeldingen kunt u tevens een workshop aspergesteken volgen. Deelnamekosten: 17,50 per deelnemer.

Familie-arrangement

Wil je meefietsen en heb je kinderen die ook meegaan? Dan is het Familie-arrangement dé tocht, die vermaak voor het hele gezin garandeert. De tocht is 20 km lang en onderweg zijn er leuke punten speciaal voor kinderen. Deelnamekosten: 5 euro per deelnemer (kinderen tot 12 jaar gratis).

Groepsarrangement

Voor groepen van minimaal 8 personen heeft ProefMei een exclusief Groepsarrangement samengesteld. Leuk om samen met je collega’s of vrienden een dagdeel actief bezig te zijn én tegelijkertijd culinair te genieten. Je maakt een keuze uit één van de ProefMei fiets- of wandeltochten. Voor vertrek krijg je een pakket uitgereikt, met daarin; een lunch en een mooie Goodie bag. Bij terugkomst staat er een glas champagne klaar!

Startlocatie en starttijd Groepsarrangement

Deelnemen kan op zaterdag 1 juni of zondag 2 juni. Het startpunt voor het Groepsarrangement is café ’t Zwijnshoofd in Bergen op Zoom, Moeregrebstraat 28. Fietsers kunnen starten tussen 9.00 en 13.00 uur. Wandelaars hebben de mogelijkheid om te vertrekken tussen 8.00 en 10.00 uur. Voor dit exclusieve Groepsarrangement betaal je slechts 20 euro per deelnemer. Inschrijven kan door het inschrijfformulier op de website www.proefmei.nlbij ‘recreatief- arrangementen’ in te vullen of een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

ProefMei Bustour:

Op zaterdag 1 juni rijdt de speciale cabrio bus van Zeebra Tours over de Brabantse Wal. De bus vertrekt om 10.30 en om 14.00 uur vanaf Het Zwijnshoofd aan de Moeregrebstraat nabij het Markiezenhof. Tijd van aanvang is 15 minuten voor vertrek. De tour doet een aantal verrassende locaties aan onderweg zoals dit jaar als hoogtepunt Fort de Roovere. Verder is er een speciaal ‘ansjovis-proefpunt’ onderweg bij de Zeeverkenners en natuurlijk een schitterende route over de Brabantse Wal. Er zal niet alleen veel te zien, maar ook veel te proeven zijn onderweg! De tour eindigt in het koetshuis op Het Markiezenhof waar u nog een bezoek kunt brengen aan de maquette van Bergen op Zoom. Deelname kost 17,50 en voor kinderen 12,50 p.p. (geheel verzorgd). Inschrijven kan via de website www.proefmei.nl bij het kopje ‘Recreatief’ – ‘ProefMei Bustour’. De tickets zijn op zaterdag 1 juni ook verkrijgbaar bij de kassa op de binnenplaats van het Zwijnshoofd.

ProefMei: een smaakvolle activiteit

Met ProefMei kun je genieten van onder andere onze typische streekproducten, de drie AAA’s (Asperges, Ansjovis en Aardbeien). Naast het deelnemen aan de fiets- en wandeltochten kun je op de pleinen van het Markiezenhof terecht, waar gerenommeerde chef-koks u op smaakvolle wijze verrassen. ’s Avonds geniet je op de Grote Markt van de swingende optredens en Live kooksessies! Kortom een bijzondere en smaakvolle activiteit!

Win een fiets!

Maak kans op het winnen van een fiets, die wordt aangeboden door Kees de Mooij fiets en fitness. Neem deel aan de fiets- of wandelroutes en raad op 1 en 2 juni op de binnenplaats van café ’t Zwijnshoofd in Bergen op Zoom hoeveel aardbeien er zich in de fietsmand bevinden. De winnaar wordt op zondag avond 2 juni bij het Markiezenhof bekendgemaakt.