DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Koos Moerenhout Classic belooft ook dit jaar weer een waar spektakel te worden

Het belooft zaterdag 25 mei een drukke dag te worden in het centrum van Steenbergen, waar de Koos Moerenhout Classic van start zal gaan vanaf de Markt tussen 7.30 uur en 10.30 uur. Op de voorinschrijvingslijst prijken ondertussen al bijna 1600 deelnemers. Als het weer een beetje wil meewerken verwacht de organisatie ongeveer 2500 mensen aan het vertrek. De deelnemers hebben de keuze uit een viertal afstanden (85km, 125km, 160km of 200 km) die allemaal duidelijk zijn uitgepijld. Daarnaast krijgt elke deelnemer een routebeschrijving mee.

 

Verreweg de meeste deelnemers rijden, evenals Koos Moerenhout zelf, de 125 km. In deze route is ondermeer de Philipsdam en Oesterdam opgenomen. Burgemeester Saskia Bolten van Steenbergen zal naar verwachting omstreeks 09.15 uur officieus het startschot geven voor de tocht van Koos Moerenhout. Opvallend is het groot aantal deelnemers aan de tocht over 200 km. Deze rit die langs het Grevelingenmeer, de Oosterschelde, over stormvloedkering Neeltje Jans en vervolgens langs de Westerschelde, over de Brabantse Wal weer richting Steenbergen leidt. Onderweg zijn er diverse ravitailleringpunten waar de deelnemers voeding en sportdrank tot hun beschikking krijgen. Bij terugkeer op de markt krijgen de deelnemers een leuke herinnering en een pastamaaltijd aangeboden. De pastamaaltijd wordt verzorgd in samenwerking met de Lionsclub Steenbergen voor het goede doel. Tevens is er kleed- en douchegelegenheid aanwezig. Er is voldoende parkeergelegenheid aan de randen van de stad. Na het middaguur worden de eerste deelnemers weer al terug verwacht op de Markt in Steenbergen. De organisatie van de Koos Moerenhout Classic ligt in handen van Rijwieltoerclub de Fatuur uit Steenbergen.

Daginschrijvingen

Geïnteresseerden die graag willen deelnemen aan een van de tochten, maar zich niet hebben ingeschreven zijn natuurlijk van harte welkom. Tussen 7.30 uur en 10.30 uur is er een speciale stand op de Markt waar iedereen zich kan aanmelden om de uitdaging naar keuze op de fiets aan te gaan. De inschrijvingskosten bedragen 12 euro per deelnemer.

Veel activiteiten op de Markt

Tijdens de Koos Moerenhout Classic zal er een grote tent tussen de terrassen op de Markt worden opgebouwd. Ook zullen er diverse stands aanwezig zijn van o.a. fietsenfabrikant Giant, fietskettingfabrikant KMC, vertegenwoordigers van de goede doelen en andere sponsoren. De speciale Koos Moerhout Classic wielerkleding zal in een stand op de markt verkrijgbaar zijn. Naast de levendigheid van de vele deelnemers en muziek van DJ Roy, zal dweilband de Primurkus live muziek op de Markt brengen om de feestvreugde en de euforie van een geslaagde tocht te verhogen. Voor de kinderen is er een springkussen waar zij gratis gebruik van kunnen maken. De deelnemers aan de Koos Moerenhout Classic kunnen de gehele dag gebruik maken van het servicepunt van Vittoria op de Markt.

Biketrial demonstratie Rick Koekoek

Op verschillende tijdstippen van de dag zal Rick Koekoek uit Erica een demonstratie Biketrial verzorgen op het Marktplein. Rick Koekoek, die in 1992 met deze tak van sport begon is professional sinds 2008. Rick is met zijn 3de plek op de UCI World Ranking een van de toon aangevende Biketrial atleten in de Wereld. Bij biketrial is het de bedoeling om op de fiets parcours over obstakels af te leggen zonder je voeten te gebruiken. In dit parcours liggen dan grote rotspartijen, boomstammen, betonblokken, auto’s enz. die overwonnen moeten worden zonder fouten te maken. Rick heeft zich ten doel gesteld om in 2013 nummer 1 van de wereld te worden. Tevens zet Rick zich in voor de jeugd om ze weer op een leuke manier met sporten en beweging in aanraking te laten komen. Hiervoor heeft hij een speciaal Biketrial lespakket ontwikkeld in samenwerking met de SLO voor groep 7 en 8 basis en middelbare onderwijs.

Geen rugnummers toch prijzen bij de Koos Moerenhout Classic

Naast een heerlijke fietsdag valt er voor de individuele deelnemer ook nog wat te winnen. Aan het einde van de dag gaat er een deelnemer naar huis met een gloednieuwe Giant racefiets. Ook een gratis verblijf in een cottage van 4-6 personen tijdens de Centerparcs Eiffel Classic in het Duitse Gunderath behoort tot de prijzen. Koos Moerenhout: “We willen als organisatie onze passie voor de fiets en onze omgeving delen met andere sportievelingen maar ook elke keer weer iets extra’s te bieden. De KMC is geen wedstrijd maar er valt nu dus wel iets te winnen.”

Goede doelen

Uit de opbrengst van de toertocht ondersteunt de Koos Moerenhout Classic een drietal goede doelen. Dit jaar heeft de organisatie gekozen voor Stichting Ankie. Stichting Ankie wordt geleid door Shirley van Overveld uit Welberg. Daarnaast zal het Thomashuis in Steenbergen een geste van de Koos Moerenhout Classic mogen ontvangen in de vorm een geldbedrag waarmee zij een professionele, stabiele en veilige duo fiets kunnen aanschaffen. Ook de Lionsclub Steenbergen wordt door de KMC ondersteund. Koos Moerenhout: "De KMC is een sportief feest, maar de organisatie is zich welbewust dat niet iedereen het geluk heeft om vrij uit te kunnen sporten. We koppelen dan ook graag elk jaar goede doelen aan onze tocht en kijken dan vooral naar lokale initiatieven. Stichting Ankie ontwikkelt nuttige en sympathieke initiatieven, waar we graag onze medewerking aan verlenen. En ook onze medemensen met een verstandelijke beperking in het Thomashuis Steenbergen steunen wij van harte"