DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Kiwanisclub Roosendaal deelt gratis fruit uit aan alle basisschoolkinderen

Gratis fruit smaakt nog lekkerder

“Twee ons groente en twee keer fruit, dan hou je het een stuk langer uit”. Toch eten sommige kinderen nooit fruit. Vandaar dat Kiwanis Club Roosendaal, samen met zusterclub Kiwanis Wouw-Zoomvliet wederom een fruitactie gaat organiseren om de kinderen te wijzen op het belang van gezond eten en de gevaren van obesitas.

 

Voor alle 8.000 basisschoolkinderen in Roosendaal, Nispen, Wouw, Wouwse Plantage, Heerle, Moerstraten, Kruisland en Oud-Gastel is een gratis fruitpakketje beschikbaar, bestaande uit een appel van Vogelaar Vredehof, een banaan van Fyffes en een Zespri kiwi.

Aan de kinderen in groep 3 en/of 4 worden deze fruitpakketjes door een delegatie van Kiwanis Club Roosendaal zelf uitgereikt en zal er een interactieve presentatie worden gegeven over gezond eten en de herkomst en betekenis van het fruit. De overige leerlingen van de scholen ontvangen het fruitpakket en de bijbehorende informatie via hun leerkrachten.

De planning is om in de week van 8 t/m 12 april 2013 de fruitpakketjes op de basisscholen uit te delen. Die week staat namelijk wereldwijd in het teken van de ‘Kiwanis Doe dag’ met tal van activiteiten vanuit de diverse Kiwanisclubs.