DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Bouwers van de toekomst!

Roosendaal: Openbare Basisschool De Wending heeft themaweken over de bouw. De bouwsector is een hot item op het moment, gezien rake klappen die de sector te verduren krijgt. Dat de bouw nog steeds leuk is blijkt tijdens de themaweken over de bouw.

 

De Wending heeft werk gemaakt van het thema bouw. De Architecten Alliantie uit Goes houdt een presentatie over het ontstaan van een gebouw, Raab Karcher, leverancier voor de bouw, heeft een stand ingericht en Aan de Stegge levert een schaftkeet, zodat de kinderen tussen de middag kunnen “schaften”, net als op een bouwplaats.

Aan de Stegge heeft tevens Bouwmensen ingeschakeld, het voormalig SPB uit Bergen op Zoom. De leerlingen van deze praktijkopleiding bouw hebben de kinderen een hele dag laten zien wat timmerwerkzaamheden en metselwerkzaamheden inhouden. De kinderen genoten van de uitleg en het zelf actief helpen met de werkzaamheden. Na een dag vol enthousiasme gingen de leerlingen van obs De Wending én de leerlingen van de opleiding Bouwmensen moe en voldaan naar huis. De kinderen zagen dat er hard gewerkt moet worden in de bouw en dat buiten werken ook koud kan zijn, maar dat mocht de pret niet drukken! De Wending heeft de bouwers van de toekomst, dat is duidelijk na deze leerzame dag!