DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Rikken in Moerstraten

Op zondag 21 april zal de laatste rikmiddag van het negende seizoen in café de Bakker gehouden worden. Zoals altijd begint deze middag om 14.00 uur en zal de prijsuitreiking plaatsvinden rond 17.15 uur. Gewoontegetrouw zal op deze laatste rikmiddag iedere kaarter met een prijs naar huis gaan! Tevens zal dan het eindklassement opgemaakt kunnen worden!

 

De afgelopen maanden kwamen weer vele liefhebbers van het rikken naar café de Bakker. Op zondag 17 februari werd de hoofdprijs in de wacht gesleept door Janus van Etten met een totaal van 122 punten en daarmee bleef hij ruimschoots voor op Riet Uitdehaag met 112 punten. Gedeeld derde werden Sjaan van Veldhoven en Tamara Dingemanse met 111 punten. Daarachter kwamen kort na elkaar Willy Jaspers met 107 punten, Jan Baselier met 106 punten, Tonny Goorden met 103 punten en Walther Jansen met 101 punten. Piet Dekkers en Ad Visser eindigden met 97 punten en Janus Dam en Chris van Meel met 95 punten. Vanwege de hoge opkomst konden nog meer mensen een prijs afhalen. Dertiende werd Cor Dam met 93 punten vóór Leon Dingemanse en Rini Pellis met 92 punten. Daarna was het de beurt aan de blije en opgetogen Paul Ooms met 90 punten, die Jan van Meel en Marie van Loon met 88 punten voorafging. De laatste prijswinnaar heette Betsie van Meel met 86 punten. De hoogste serieprijs was voor Janus van Etten met 55 punten, terwijl de poedelprijs heel verdiend ging naar Annie Bovée met een zeldzame 0 punten. Op zondag 17 maart was de opkomst iets minder, maar nog altijd goed voor zeven tafels. Nu was de winst voor Theo Knop met 121 punten vóór Jan van Meel met 117 punten en Ad Visser met 115 punten. Vierde werd Janus van Etten met 113 punten en direct daarachter kwam Cor van Meel met 111 punten. Toen was er een gat. Met 102 punten werd Ad Matthijssen zesde vóór Marie Baselier met 100 punten. Ex aequo werden Jan Bakx en Walther Jansen achtste met 95 punten. De overige prijswinnaars waren Ad Buermans met 93 punten, Connie Jaspers met 90 punten en tenslotte ex aequo met 89 punten Cor Dam, Kees Palings en Dien Dekkers. Deze keer was de hoogste serieprijs voor Ad Buermans met 57 punten en kreeg Piet Dekkers de poedelprijs met 10 punten.

Na afloop werd al veel gepraat over het eindklassement van dit negende seizoen. Er zijn nog vijf grote kanshebbers, te weten Janus Dam, Janus van Etten, Ad Matthijssen, Kees Palings en Theo Knop. De ontknoping kunt U meemaken als U op zondag 21 april binnenloopt bij café de Bakker!