DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Muziek op Schoot en Peuterpret

Muziek op Schoot

Kinderen genieten van muziek en het zingen van liedjes, vooral met de ouders samen.

 

Wil je je liedrepertoire uitbreiden met nieuwe liedjes, ben je de tekst of het tweede couplet van een liedje vergeten of ontbreekt het je aan handigheid in het samen muziek maken? Dan is de cursus Muziek op Schoot iets voor jou! Het zingen van liedjes met bijbehorende spelletjes is één van de activiteiten die tijdens de cursus aan bod komen. Daarnaast is er beweging en wordt er geluisterd, gedanst en gespeeld. Het samen plezier maken staat voorop! De liedjes uit de les krijg je mee naar huis.

Peuterpret

Peuters zijn graag in beweging en dat wordt nog leuker als er muziek bij komt. Samen met leeftijdgenootjes zingen, dansen, spelen op instrumenten, luisterspelletjes en kringspelletjes doen. Tijdens de cursus volgen we de avonturen van Roos en Bas, twee poppetjes, en daarmee komen thema’s uit het peuterleven aan bod, zoals kleuren, tellen, seizoenen en feestdagen. Elke les wordt afgesloten met een knutselwerkje en er gaat een tekening en liedje mee naar huis. Het laatste kwartier mogen de ouders binnenkomen om te horen wat er gedaan is.

Vrijdag 5 april wordt er op het Centrum voor de Kunsten gestart met twee cursussen voor hele jonge kinderen: Muziek op Schoot voor ouders met hun baby of dreumes en Peuterpret voor peuters van 2,5 tot 4 jaar.

De cursussen worden gegeven op de vrijdagochtend en bestaan uit tien lessen van 45 minuten. De kosten bedragen 57 euro. Zin om mee te doen? Je kunt je aanmelden via de website www.cvkroosendaal.nl of bij het Centrum voor de Kunsten, afdeling muziek, Burgerhoutsestraat 23, tel. (0165) 544750.