DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Wandelen op Kelsdonk

Op zondag 7 april organiseert de KNNV afd. Roosendaal een wandeling op Kelsdonk in Etten-Leur. De vertrektijd is om 8.30 uur (Zomertijd) vanaf de parkeerplaats MEC Visdonk, hoek Zundertseweg/Rozenvendreef Roosendaal. De gids voor deze wandeling is Joke Stoop.

 

Deze morgen gaan wij een bezoek brengen aan het natuurreservaat Kelsdonk in Etten-Leur. Het totale reservaat is 180 ha. groot en is ingericht als weidevogelgebied met botanische waarden. Het is de bedoeling dat de meest laaggelegen venige terreinen weer tot dotter hooilanden verschraalt. Er wordt met de ontwikkeling extra aandacht besteed aan het herstel van het karakteristieke slotenpatroon. Buiten de graslanden treft U er ook mooie broekbosjes aan. Het gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer. In het voorjaar kan het hier erg nat zijn, laarzen zijn dan aan te raden. Mocht het met laarzen nog te nat zijn dan wijken we uit naar een natuurgebied in de buurt. Wilt U dit allemaal zien, loop dan deze morgen mee met Joke. De wandeling is voor iedereen gratis en duurt tot 12.00 uur.

Kosten meerijden: 2 euro. Meer informatie over de activiteiten van de KNNV kunt U vinden op onze website www.knnv.nl/roosendaal