DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Literaire avond met Marion Bloem in Parrotia

Onder de titel ‘De Witte Roos presenteert...’ presenteren boekhandel Het Verboden Rijk, Literaire Stichting De Witte Roos en Bibliotheek VANnU een aantal actuele lezingen in Parrotia. Op donderdag 21 maart, tijdens de Boekenweek, is schrijfster Marion Bloem te gast in Roosendaal.

 

Psychologe, kunstenares, documentairemaakster, filmer en schrijfster Marion Bloem zal tijdens deze literaire avond worden geïnterviewd over haar laatste boeken. Tevens zal zij enkele passages uit haar werk voorlezen. Naar aanleiding van haar 60ste verjaardag en 40-jarig schrijversjubileum verscheen in 2012 Een meisje van honderd, een aangrijpend verhaal en nu al een moderne klassieker, die de lezer meevoert langs honderd jaar koloniale geschiedenis, de wereldoorlogen, Japanse gevangenenkampen en de onafhankelijkheidsstrijd van Indonesië. Verder verscheen Het Bali van Bloem, een foto- en verhalenbundel over het paradijselijke en mystieke Bali. Pianist Ferenc Hannewijk verzorgt de muzikale omlijsting tijdens deze literaire avond.

Datum: donderdag 21 maart; Aanvang: 20.00 uur; Locatie: Parrotia Podium, Markt 54a Roosendaal (ingang Emile van Loonpark); Entree: 10 euro. Kaarten verkrijgbaar via de website van Bibliotheek VANnU en Het Verboden Rijk.

Marion Bloem ook in Artotheek18, Roosendaal

Bijzonder is dat Marion Bloem gedurende de hele maand maart haar kunstwerken exposeert in De Etalage van kunstuitleen Artotheek18 in winkelcentrum De Biggelaar. De expositie bestaat uit persoonlijke schilderijen, waarvan eerder een selectie gepubliceerd is in de bundel In de kamer van mijn vroeger.