DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Kerstramenexpositie en bijzondere stal in Wouwse museum

Harrie Schalken richt jaarlijks een bijzondere kerstexpositie in grafisch museum ‘In den Groenen Zonck’. Corona maakt het echter onmogelijk om in het kleine museum veel mensen te ontvangen.

 

Hij heeft daarom twee stappen gezet om mensen toch te laten genieten van zijn collectie met enkele eeuwenoude exemplaren van grafische kerststallen. De kersttentoonstelling is dit jaar verplaatst naar de zes ramen aan de straatzijde van het museum in de panden Roosendaalsestraat 43 en 45 in Wouw. Ook achter de poort tussen die panden is van alles te zien. Het museum zelf blijft wel dicht. Wat wél open blijft is de grote, oude kerk-kerststal van het museum, die via de museumtuin buitenom bereikbaar is. Die stal staat nu op de zolder van de grote schuur van het complex ‘In den Groenen Zonck’. Daar is ook de uitleg over de symboliek in de traditionele kerststal te vinden, zoals het ontstaan van de kerststal en het hoe en waarom van de plaatsing en posities van de figuren in de stal.

De etalages zijn te bekijken van 23 t/m 31  december van 13.00 tot 20.00 uur. De tuin en de grote kerststal in de schuur zijn te bezoeken van 26 t/m 31 december van 13.00 tot 17.00 uur.