DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

ZuidWestHoek College Projectonderwijs: leuk en leerzaam

 

De innovatieve vmbo-school in Ossendrecht leidt leerlingen op volgens doordacht onderwijs met projectonderwijs en aandacht voor ‘real life leren’.

 

Projectonderwijs

 

Vakken als Nederlands, Engels en wiskunde zijn gewoon terug te vinden op het brugklasrooster. Maar er wordt ook veel projectmatig gewerkt. Onder aansturing van hun docent werken leerlingen een periode lang richting een eindproduct. Het projectonderwijs verbindt meerdere schoolvakken met elkaar tot motiverende projecten die worden gekoppeld aan de ‘echte wereld’. Zo maken leerlingen bijvoorbeeld radiojingles die na beoordeling door een radio-DJ ook echt op de radio te horen zijn!

Keuzemogelijkheden & LOB

De leerlingen van het ZuidWestHoek College krijgen ruimschoots de gelegenheid om hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Bijvoorbeeld Collegetijd: wekelijks twee uur om te besteden aan culturele en sportieve activiteiten die hen interesseren. Een uitgebreid en variërend aanbod met bijvoorbeeld dronevliegen, mountainbiken en dansen. Tijdens zogeheten Flexuren is er aandacht voor extra uitdaging of ondersteuning in de AVO-vakken.

Tijdens de wekelijkse LOB-les gaan leerlingen op zoek naar antwoorden op de volgende vragen:  Wat ik kan? Wat ik wil? Wat past bij mij? In leerjaar 3 maken leerlingen een profielkeuze. De oriëntatie op deze profielen start al in de brugklas middels lessen en bezoeken aan de verschillende pleinen die de school rijk is.  

 

Zachte overgang vanaf de basisschool

 

Er is veel aandacht voor de overstap van groep 8 naar het voortgezet onderwijs. Zo starten we de brugklas met 3 opstartweken waarin we de tijd nemen om te wennen en vaardigheden bij te brengen die nodig zijn voor een succesvolle middelbare schoolloopbaan. Blokuren zorgen voor rust door minder wisselmomenten en de mentor staat dagelijks voor de eigen klas. Het past bij een aanpak waarin de leerling centraal staat.

Kijk op www.zuidwesthoekcollege.nl of www.debestebrugklas.nl en maak kennis met het ZuidWestHoek College!