DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Gemeente Roosendaal lanceert Regionaal Energieloket voor haar inwoners en start met zonnepanelenactie

Vanaf heden kunnen de inwoners van Roosendaal terecht op www.regionaalenergieloket.nl/roosendaal voor alle informatie rondom energiebesparing en verduurzaming van woningen. De gemeente heeft een abonnement genomen op dit loket om haar inwoners te voorzien van vrijblijvende informatie.

Wethouder Klaar Koenraad: ‘Middels het Regionaal Energieloket willen wij onze inwoners informeren over wat zij kunnen doen aan de verduurzaming van hun woning. Ook bieden we onze lokale initiatieven, zoals de STER, een plek op ons loket. Hiermee bundelen we alle informatie op het gebied van energiebesparing op één plek. Hiermee proberen we energiebesparing makkelijker en toegankelijker te maken. Samen werken we aan een duurzaam Roosendaal’.

Op de website van het Regionaal Energieloket kan u als inwoner van de gemeente Roosendaal informatie vinden over hoe u uw woningen kunt verduurzamen. Denk hierbij aan informatie over bijvoorbeeld zonnepanelen en warmtepompen, maar ook informatie over subsidiemogelijkheden, lokale initiatieven en vakspecialisten in uw buurt. Ook kunt u telefonisch contact opnemen met het Regionaal Energieloket (088-5254110) over energiebesparing. Het Regionaal Energieloket bevat ook een tool waarbij u een gratis en vrijblijvende Huisscan kan doen op basis van uw postcode en huisnummer. De huisscan geeft u inzicht in de besparingsmogelijkheden van uw woning. Daarnaast organiseert het Regionaal Energieloket in opdracht van de gemeente Roosendaal verschillende projecten en acties.

Zonnepanelenactie in gemeente Roosendaal van start! Doordat steeds meer bedrijven de aanleg van zonnepanelen aanbieden, is het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Daarom start de gemeente Roosendaal een zonnepanelenactie voor haar inwoners. Met deze actie wil de gemeente het verduurzamen van woningen gemakkelijk maken voor haar inwoners en het opwekken van duurzame energie stimuleren. Door de aankoop te bundelen kunnen bewoners zonnepanelen aanschaffen tegen een scherpere prijs. De actie is opgezet in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Technische specialisten van Regionaal Energieloket hebben verschillende installateurs in de regio bekeken. Op basis van prijs, kwaliteit en ervaring is de beste installateur gekozen die de installaties van zonnepanelen zal uitvoeren. Aanmelden of meer informatie? Ga dan naar https://regionaalenergieloket.nl/indebuurt/projecten/zonnepanelenactie-roosendaal-2021. Deze actie is de eerste van meerdere collectieve inkoopacties van de gemeente Roosendaal.

Bent u huurder? Er zijn steeds meer manieren om energie te besparen. Maar wat mag u wel en niet doen als huurder? En wat zijn de handigste tips om geld te besparen? Regionaal Energieloket helpt u graag op weg. Op 18 oktober is de eerste online informatieavond over energie besparen als huurder. Aanmelden kan via https://regionaalenergieloket.nl/roosendaal/indebuurt/projecten/informatieavond-voor-huurders-roosendaal-2021