DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

KWF Roosendaal collecteert zonder collectebussen

ROOSENDAAL – KWF Roosendaal collecteert dit jaar niet met collectebussen, maar met briefkaarten met QR-code. “Dit was voor ons een moeilijk besluit, omdat we allemaal, zowel bestuur als wijkhoofden, zeer gemotiveerd zijn om elk jaar zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF,” vertelt voorzitter Astrid Aarts. “Maar de gezondheid en veiligheid van onze vrijwilligers zijn natuurlijk het allerbelangrijkste.”

 

Het coronavirus heeft het bestuur doen besluiten de collecte van 2020 zonder collectebussen uit te voeren. Het bestuur is daarbij niet over één nacht ijs gegaan. Astrid Aarts: “We hebben als bestuur in de afgelopen weken alle wijkhoofden gebeld en gevraagd hoe zij over de collecte voor 2020 denken. Veel wijkhoofden hebben aangegeven dat zij en veel van hun collectanten in de risicogroep van het coronavirus vallen. Om begrijpelijke redenen willen zij niet langs de deuren gaan om te collecteren. Bovendien kunnen we tijdens de voorbereidingen van de collecte de anderhalve meter afstand tussen onze vrijwilligers niet garanderen. Denk hierbij aan het in elkaar zetten van de collectebussen op een centrale locatie en het tellen van het geld na afloop van de collecte.”

 

Geld voor onderzoek blijft hard nodig!

 

Hoewel de traditionele collecte helaas niet door kan gaan, wil KWF Roosendaal natuurlijk wel proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor de zorg voor kankerpatiënten en onderzoek naar genezing. “We gaan daarom briefkaarten met QR-code en het rekeningnummer van KWF Roosendaal verspreiden in alle brievenbussen in de regio. De kaart is een vriendelijk verzoek om een bijdrage over te maken. Daarnaast gaan we vanuit KWF Roosendaal veel bekendheid over deze manier van collecteren geven. De collecte van 2020 wordt dus een bijzondere! Zonder bus, mét kaartje én veel publiciteit.”