DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Ken uw Wouw – juni 2020

Met de foto van de maand mei zijn we opnieuw in het begin van de Nieuwstraat; deze keer, zoals te zien is, aan de kant van de even huisnummers. We kijken naar een bovenlicht dat is versierd met een levensboom.

Van oorsprong dient een bovenlicht om daglicht te krijgen in de erachter gelegen ruimte. In het bovenlicht werd vaak een levensboom als versiering geplaatst; vaak van gietijzer en meestal wit van kleur. De levensboom symboliseert voor sommigen de verbinding tussen hemel en aarde of verbeeldt tenminste de eeuwigheid: de cyclus van knoppen krijgen in het voorjaar, de uitgroei in de zomer, vruchten en zaden in de herfst en de rust in de winter. Om in het erop volgende jaar opnieuw aan dit avontuur te beginnen. In sommige delen van het land, onder meer in het Reestdal  (Zuid-Drenthe, Noord-Overijssel) zijn boerderijen veelvuldig met deze ornamenten versierd.

Ria Broeders, woonachtig in de Nieuwstraat, hoorde bij de inzenders met een juiste oplossing; zij werd door loting winnaar van de cadeaubon met een waarde van € 15, beschikbaar gesteld door Ondernemers Vereniging Wouw. Mevrouw Broeders heeft de bon inmiddels in ontvangst kunnen nemen.

Onder de goede inzendingen was ook die van mevrouw Ria Jansen-Mathijssen, die meedeelde in het betreffende huis te hebben gewoond.

Wilt u in de komende maand meedingen naar deze prijs? Bezoek dan www.dorpsraadwouw.nl  en lees daar hoe u uw inzending op de juiste plaats krijgt. U kunt dat gedurende de gehele maand juni van 2020 doen.