DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Column Orthomedic Wouw: Tapen tegen Hooikoorts

Ongeveer 15 tot 20% van alle Nederlands heeft in meer of mindere mate te kampen met hooikoortsklachten. Met hooikoorts wordt een allergie jegens stuifmeel of pollen bedoeld. Hooikoorts staat ook wel bekend als de pollenziekte en treed vaak alleen op binnen een bepaald seizoen. Voor de meeste mensen is dit de lente.

Hooikoorts symptomen zijn; veelvuldig niezen, verstopte/jeukende/pijnlijke neus, loopneus of soms zelfs bloedneus, rode/jeukende/brandende of tranende ogen, vermoeidheid, hoofdpijn en kortademigheid.

Behandeling van hooikoorts bestond vooralsnog voornamelijk uit innemen van allergie medicatie. Dit kan variëren van pilletjes tot neusspray en/of oogdruppels. De toepassing van tapen kan echter ook worden gebruikt om hooikoorts klachten tegen te gaan of te verminderen. Hiervoor word Medical Tape gebruikt, deze elastische tape wordt al jaren lang toegepast bij allerlei klachten en blessures. De tape wordt door onze therapeuten een aantal keren aangebracht(afhankelijk van de klachten en de ernst van de klachten). De tape bevat geen medicinale toevoegingen en toch blijkt uit wetenschappelijk onderzoek dat 84% van de mensen met hooikoorts een flinke verlichting van klachten ervaart. De resultaten van Medical Taping bij hooikoortsklachten zijn dus erg positief.

Heeft u vragen over Medical Taping bij hooikoortsklachten of wil je graag een afspraak maken om het zelf te ervaren? Bel dan naar 0165-329555 of mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.