DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Pannenkoeken eten en Hazelaar Kinderbal weer een groot succes in Puitelaand

Afgelopen week hebben de inwoners van Puitelaand, welke deelnemen aan de buurtkamer, voor een zeer moeilijke keuze gestaan. Prins Ruben, Grootste Boerin Fientje Flits en Puitepliessie dun Kwaoker kwamen langs met de vraag of zij wilden helpen met het uitzoeken van de mooiste kleurplaat. De winnaars van de mooiste kleurplaten mochten namelijk met het viertal van Puitelaand pannenkoeken gaan eten. Na een lang beraad waren ze het erover eens en zijn er een aantal prijswinnaars uitgekozen.

 

Zondag 24 februari was het dan zover. Prins Ruben gaf aan toch wel zenuwachtig te zijn, want met zulke kunstenaars te gaan eten is best spannend en dat het kunstenaars zijn bleek direct al weer. Bij de Pannekoekenbakker ligt namelijk altijd een kleurplaat klaar en alle prijswinnaars begonnen direct weer te kleuren. Hierna kwamen de heerlijke pannenkoeken en deze werden door de winnaars en de hoogheden met smaak opgegeten. Dit was een hele geslaagde middag.

 

Maar de middag was nog niet voorbij. Prins Ruben en zijn gevolg zijn daarna naar café de Hazelaar gegaan. Zoals ieder jaar was hier het Hazelnoten kinderbal. Dit bal is altijd zo leuk omdat de kinderen hier alle ruimte hebben om carnaval te vieren. Onder de klanken van dweilband Puitegewóón werd de polonaise ingezet en werd er flink gehost en meegezongen. Ook Prins Ruben, Nar Cobus, Grootste Boerin Fientje Flits en Puitepliessie dun Kwaoker gingen mee in de polonaise. Leny van café de Hazelaar had weer voor allerlei eten en drinken gezorgd voor alle kinderen die op het bal aanwezig waren maar ook de volwassenen kwamen niets tekort. Als dit bal een voorbode is voor de rest van carnaval kan het alleen maar een super goede carnaval worden, want dit was een groot succes. Voor alle foto’s en verdere informatie kunt u naar www.puitelaand.info gaan.