DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Write for Rights in Bibliotheek VANnU

Op zaterdag 8 december wordt het evenement Write for Rights georganiseerd in Bibliotheek VANnU in Roosendaal waarbij mensen worden uitgenodigd om brieven te schrijven voor mensen die onrecht is aangedaan.

 

Zaterdag 8 december zal Amnesty International van 11:00 tot 14:00 uur aanwezig zijn in de bibliotheek in Roosendaal om bezoekers te informeren over mensenrechten en aan te moedigen om brieven te schrijven voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan. Ook sturen de brievenschrijvers de mensen die dit jaar centraal staan groetenkaarten, zodat ze weten dat ze niet vergeten zijn.

 

 

 

Brieven schrijven werkt

 

Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers mensen eerlijker te behandelen. En hoe meer groetenkaarten, hoe groter de steun voor de mensen voor wie we schrijven. Dat is onvoorstelbaar belangrijk. Tijdens het Write for Rights-event van 2018 krijgen 10 vrouwenactivisten speciale aandacht. Vrouwen die hun nek durven uitsteken voor anderen krijgen nog vaker dan mannen te maken met (seksuele) intimidatie, lastercampagnes en verkrachting.

 

 

 

Write for Rights 2017

 

Tijdens het Write for Rights-event van vorig jaar werd in Nederland een recordaantal van 180.000 brieven geschreven. Wereldwijd werden meer dan 5 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd.

 

 

 

Bibliotheek VANnU, Markt 54A, Roosendaal: zaterdag 8 december, 11:00-14:00 uur