DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

LEZING VOETREIS SANTIAGO DE COMPOSTELLA

Jaarlijks lopen alleen al naar Santiago de Compostella zo’n tweehonderdduizend pelgrims. Op maandag 27 november vertelt René Heinrichs bij de KBO – Steenbergen over zijn belevenissen tijdens die voettochten. Liefst acht keer heeft hij deze wandeling gemaakt.

René Heinrichs vertrok te voet vanuit het plaatsje Saint-Jean-Pied-de-Port in de Franse Pyreneeën richting het Spaanse gehucht Roncevalles. Het is de klassieke eerste etappe van de achthonderd kilometer lange camino Francés richting Santiago de Compostella, de Noord-Spaanse pelgrimsplek waar volgens overlevering de apostel Jacobus begraven ligt. Ondanks een wat mindere conditie wist hij zijn eerste tocht te volbrengen en later deed hij dat dus nog zeven keer over. Ongetwijfeld een boeiend verhaal, zowel voor niet-wandelaars als voor hen die het plan hebben dit zelf ook nog eens te proberen.

 

De lezing wordt op maandag 27 november in ’t Cromwiel, Krommeweg 1 te Steenbergen gehouden. Aanvang 13.30 uur (zaal open om 13.00 uur). Leden van KBO – Steenbergen hebben vrij entree, aan niet-leden wordt € 3,- gevraagd o.a. voor een bakje koffie of thee bij binnenkomst.