DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Geboortebos Kalmthout groeit aan met 171 bomen

 

Op zondag 12 november nodigde de gemeente Kalmthout alle kinderen uit die in 2016 in Kalmthout geboren zijn. Dat zijn er 171, waarvan 77 meisjes en 94 jongens. Natuurlijk waren ook hun ouders, broers en zussen, peter en meter en grootouders welkom.

 

De kinderen plantten samen met hun ouders een boompje bij in het geboortebos in Nieuwmoer. “Dit jaar kunnen ze kiezen uit vier soorten: eik, els, linde of zoete kers. Allemaal inheemse soorten”, zegt jeugdconsulent Stefan Beyers. “Sinds 1992 plantten we samen met onze jongste nieuwe inwoners geboortebossen. Het is intussen de vierde keer dat er geplant wordt hier in Nieuwmoer. Dat is al de derde plek in Kalmthout.”

 

Achteraf praatten de aanwezigen nog wat na, bij een drankje en een kop warme erwtensoep. Iedere familie kreeg als aandenken een hortensia ‘Limelight’ mee naar huis. Zo kunnen ze ook thuis een plant een plaats geven als herinnering.

 

Enkele weetjes over de Kalmthoutse borelingen van 2016:

 

  • In 2016 zijn er 171 kinderen geboren. In 2015 waren dat er 184.

  • Er zijn 77 meisjes en 94 jongens geboren, waaronder 2x een tweeling. In 2015 was het evenwicht tussen jongens en meisjes groter.

  • In de maand juni werden het minst aantal kinderen geboren: 7.

  • In juli werden de meeste kinderen geboren: 25.

  • De populairste naam in 2016 was Stan, gevolgd door Julie en Finn.

 

INFO: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 03 620 22 65