DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Eindelijk is computeren voor iedereen makkelijk

Als 2 jonge ondernemers in de ICT komen Simon Damme (28) en Marvin Wagijo (27) tot de conclusie dat er op het gebied van ouderen en hun computerbeleving nog een hoop te verbeteren valt. Na ruim 10 maanden van voorbereiding waren ze dan ook trots om in januari van dit jaar hun computer speciaal voor senioren te kunnen presenteren: de 55plusPC.

 

Het project heeft hier in Roosendaal een vliegende start meegemaakt door onder andere de samenwerking met HetPunt en SIW Roosendaal. Ze zijn dan ook erg blij met de volgende stap die ze hebben gezet: de plaatsing van onze computers in Gezondshop. In zowel de vestiging Bergen op Zoom (bij het Lievensbergziekenhuis) als in die van Roosendaal (Belder 2-4) zijn vanaf heden de 55plusPC’s te koop.

Eenvoudig

Er bleek een enorme vraag naar een makkelijke computer met een stukje hulp wanneer er vragen of problemen zijn. Steeds meer zaken zijn alleen nog maar via internet te regelen en ouderen zijn hierin vaak afhankelijk van anderen. Een internetadres staat tegenwoordig overal bij, maar zonder computer of de kennis hiervoor kun je hier weinig mee. Hier hebben ze zo goed mogelijk op in proberen te spelen en de reacties zijn tot nu alleen nog maar positief. De 55plusPC is eigenlijk een gewone computer of laptop met Windows erop en daar is een eenvoudige ‘schil’ overheen gezet waardoor de bediening voor niemand een probleem meer is. De prijzen zijn bewust zo scherp mogelijk gehouden, voor 549 euro is er bijvoorbeeld al een complete computer met een breedbeeldmonitor. Een 55plusLaptop is er ook al voor 599 euro en deze wordt gratis thuis geïnstalleerd.

Zorgeloos

Daarnaast is er het 55+ZonderZorgen abonnement. Voor slechts 7,95 per maand levert 55plusPC oa. gratis helpdesk, garantie aan huis bij defecten, veilig computeren door een spyware- en virusscanner en een eigen 55plusPC e-mail adres. Dit soort dingen kosten afzonderlijk een hoop geld maar door het te combineren kost het slechts een paar euro en is alles meteen goed geregeld.

Demo

Geïnteresseerden kunnen vanaf nu bij Gezondshop de 55plusPC aanschaffen of via de website bestellen. Op dit moment worden er ook volop demonstraties gepland door heel West Brabant. Elk groepje geïnteresseerden kan zich via de website of telefonisch aanmelden voor een demonstratie bijvoorbeeld in een recreatieruimte, zaaltje of buurtgebouw. Voor een klein groepje mensen komt 55PlusPC al langs om de computers aan geïnteresseerden te laten zien en uit te laten proberen.

i: www.55pluspc.nl

t: 085-4010356 (ook voor demonstratie aanvragen)

e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.