DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Tunneltje aan Essense Veldweg moet verbeterd worden

De tunnel voor voetgangers en fietsers tussen de Veldweg en de Moerkantsebaan in Essen wordt intensief gebruikt. Maar 'het tunnelleke" zoals het in Essen wordt genoemd ziet er onverzorgd en onveilig uit, en dat schrikt heel wat mensen af. Kevin Ooye en Dirk Smout (N-VA/PLE) pleitten daarom in de gemeenteraad voor verschillende verbeteringen.

 

Kevin Ooye wees in de eerste plaats op de problemen bij glad weer: "De twee hellende vlakken in de tunnel bieden niet veel grip. Voor de meeste mensen is dat geen probleem, maar wie wat minder goed te been is heeft er toch last mee. Daarom zou er best ook een trap worden voorzien." Daarnaast moet het veiligheidsgevoel worden aangepakt. Dirk Smout: "Als je boven staat, zie je niet wat er beneden in de tunnel gebeurt. Door twee spiegels te plaatsen, zou dat worden opgelost. Er zou ook wat extra licht mogen komen."

Graffiti aanpakken

Ook door de vele graffiti ziet de tunnel er verwaarloosd uit. Ooye pleit daarom voor een graffitiwerende coating. "En de tunnel moet ook regelmatiger schoongemaakt worden," stelt hij "want nu wordt hij ook al eens als openbaar toilet gebruikt." Burgemeester Van Tichelt (CD&V) reageerde in de gemeenteraad positief op het voorstel. Hij meldde wel dat grotere ingrepen in de tunnel voor rekening zijn van spoorwegbeheerder Infrabel, maar kondigde aan dat hij het daar gaat aankaarten. Hij dacht er ook aan om het tunneltje opnieuw te laten schilderen door de jongeren van T-Play.