DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Prinselijke gezelschappen weer bekend in de dorpen

De afgelopen weken zijn de carnavalsprinsen, narren, grootste boeren en ‘pliesies’ weer benoemd en hebben ze samen met hun onderdanen het elf-elf-feest gevierd. De komende maanden worden de voorbereidingen getroffen voor de feestelijkheden tijdens de vier carnavalsdagen.

Heerle

In Heerle werd prins Rikus (Reijn van Elsakker) weer geïnstalleerd; nar Cobus (Remco Paesschen), grootste boerin Fientje Flits (Maria Poldermans) en Puitenpliesie Dun Ben (Ruben Koevoet) komen ook terug en daarmee is het protocol van Heerle weer compleet en met als motto ‘Ken d’oew taol’ gaat het feest van start in 2017.

Wouwse Plantage

Op vrijdag 11 november werd in de foyer van dorpshuis De Spil in Wouwse Plantage het nieuwe protocol van Mastepinnelaand bekendgemaakt. Het carnavalsprotocol bestaat dit jaar uit prins Erik d'n 1e (Erik van Turnhout), grootste boer Peer (Peter Matthijssen) en sjampetter Joene (Jeroen van Loenhout). De stichting is nog wel op zoek naar een vervanger van nar Tommeke (Tom Kerstens), die vorig jaar afscheid nam. Na de bekendmaking van het protocol werd ook het nieuwe insigne van 2017 getoond en het lied '’t Ouw nie op' gespeeld door Hofkapel W'ornouwus.

Nispen

Met als nieuw motto ‘Wa ’n Tejaoter’ ging in Nispen het feest van start. Er werd begonnen met een lichtjestocht, waarna iedereen naar café ‘De Gouden Leeuw’ trok voor het eerste optreden in het Tejaoter. Na een ludieke actie van de kinderen lukte het om de hoogheden uit hun droomtheater te halen en kon Marco Schillemans geïnstalleerd worden als prins Marrus I. Theo van Hassel werd benoemd tot nar Dorus en Maries Loos tot grootste boer Merijn.De verwachting is dat het in 2017 in Nispen een en al theater wordt tijdens carnaval.

Moerstraten

In Moerstraten veranderde het protocol dit jaar niet: onder aanvoering van prins Ralph I (Lars Bierbooms) ging de leut in het dorp weer van start. Ook nar P (Pieter-Jan de Weert), grootste boer Harrie (Arjan Janssen) en Pliesie Kweetnie (Dio Struijk) zijn weer van de partij. Het motto van dit jaar is ‘Me speule mej zun alle’ en alle activiteiten tijdens de elf-elf-viering stonden in dit teken.