DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Eerste editie van ‘Roosendaal Muzikaal’ op 1 en 2 juli

Muziekvereniging Roosendaal en het Regio Orkest West-Brabant slaan handen ineen tijdens muziekweekend

Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juli staat de omgeving van het Tongerloplein geheel in het teken van muziek. Het 50 leden tellende Regio Orkest West-Brabant (ROWB) viert op 1 juli samen met philharmonie zuidnederland  het twintigjarig jubileum in De Kring. Het Tongerloplein is op zaterdag 2 juli het decor voor een groots muzikaal evenement van Muziekvereniging Roosendaal (MVR) waarbij alle orkesten van de vereniging hun talent laten zien.

Nieuw initiatief

Beide verenigingen willen met dit evenement de bekendheid van (harmonie)muziek vergroten, een impuls geven aan de muzikale kwaliteiten van de deelnemers en het netwerk van amateurmuzikanten in de regio West-Brabant versterken. Hiervoor hebben zij hun krachten gebundeld en een heel divers programma samengesteld met voor ieder wat wils!

Programma 1 juli

Het ROWB is een groot harmonieorkest met vergevorderde amateurmuzikanten uit West-Brabant. Het jubileum wordt samen met het professionele symfonieorkest ‘philharmonie zuidnederland’, in 2013 ontstaan uit een fusie van Het Brabants Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest, in Roosendaal gevierd. Beide orkesten hebben een programma dat beslist zorgt voor vuurwerk. Moderne en klassieke composities wisselen af met solo’s voor trombone en altsax en Latijns-Amerikaanse klanken. Binnen het programma is ook ruimte voor uitwisseling. Op deze bijzondere avond dirigeert Dick Verhoef van het ROWB een muziekwerk bij de philzuid en begeleidt het ROWB op zijn beurt een solist van de philharmonie. In de voorbereiding hebben leden van philzuid workshops verzorgd voor de musici van het ROWB. Meer informatie vindt u op www.regio-orkest.nl en www.fb.com/rowb. Kaarten zijn verkrijgbaar via De Kring (0165 – 555 555|www.dekringroosendaal.nl)  

Programma 2 juli

MVR heeft met ruim 160 leden en 4 verschillende orkesten met een eigen profiel alles in huis om een veelzijdig en spetterend optreden neer te zetten. Met Voice Kids verzorgt het Opleidingsorkest de vlammende opening van het programma. Het variatieorkest brengt popklassiekers ten gehore in Top of the Pops. De afsluiting staat in het teken van Clash of the High Schools waarin talenten van het  Roosendaals  voortgezet onderwijs een muzikale battle met elkaar aangaan. Hedendaagse popmuziek, filmmuziek en eigen composities passeren de revue, begeleid door de concertharmonie van MVR. Alle orkesten staan onder leiding van een eigen dirigent. Het Muziek ABC en het Kids-orkest verbindt de diverse programmaonderdelen muzikaal aan elkaar. De avond wordt afgesloten met een afterparty. Dit evenement is geheel gratis!

Kijk voor het volledige programma op www.muziekverenigingroosendaal.nl.

Ook genieten van al het moois dat muzikaal Roosendaal te bieden heeft? Kom dan op 1 en 2 juli naar de eerste editie van dit muzikale spektakel!