DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

IJzersterke wandel- en fietstochten 22 augustus 2015

Museum Tongerlohuys, Markant, concertzaal In Den Wouwdfluit en de Lambertuskerk staan tot begin oktober in het teken van Kees Keijzer. De Wouwse kunstenaar werkte het liefst met ijzer, een robuust en weerbarstig materiaal. Keijzer, die dit jaar precies vijfentwintig jaar geleden overleed, werd vooral bekend door zijn plastieken in ijzer en staal, die in veel plaatsen de openbare ruimte sieren. Architect Vic Wendel en Wouwkenner René Hermans nemen u in augustus mee voor wandel- of fietstochten langs de kunstwerken en het atelier van Kees Keijzer. 

Op zaterdag 22 augustus staat een wandeling door Roosendaal langs de werken van Keijzer op het programma. Werk dat Keijzer in opdracht maakte - in de periode 1955-1990 waren dat ruim 170 opdrachten - staat in heel Nederland bij scholen, kerken en openbare gebouwen. Veel door Keijzer gemaakte kunstwerken staan niet meer op de plek waarvoor ze voor zijn ontworpen, zijn verplaatst of zelfs ‘verdwenen’. Bewaard gebleven in Roosendaal zijn onder meer het zes meter hoge plastiek Waakzaamheid voor het voormalige gebouw van de GGD in de Burgerhoutsestraat en Groeisels voor de Jeroen Boschschool in de Kloosterstraat. De wandeltocht start om 14.00 uur bij Museum Tongerlohuys en duurt circa anderhalf uur. De kosten bedragen € 3,50 per persoon. Aanmelden kan bij Anja Elst van het museum via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0165-579827, graag voor 18 augustus.

Fiets- en wandeltocht

Op zondag 23 augustus kunt u deelnemen aan een gecombineerde fiets- en wandeltocht. Vic Wendel fietst met u langs het werk van Kees Keijzer in Roosendaal naar Wouw. De fietstocht eindigt op de Markt in Wouw. Hier neemt René Hermans het stokje over en krijgt u te voet een rondleiding langs het werk van Keijzer in Wouw. Na afloop krijgt u een drankje aangeboden in café In Den Veehandel. Het totale programma duurt ongeveer drie uur. De fietstocht start om 13.00 uur bij Museum Tongerlohuys. De kosten bedragen € 7,50 per persoon, inclusief consumptie. Aanmelden kan bij Anja Elst van het museum via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0165-579827, graag voor 18 augustus.

Meer informatie

In Museum Tongerlohuys kunt u van 24 juni t/m 4 oktober de tentoonstelling IJzersterk. Kees Keijzer (1927-1990) bekijken. Het leven en werk van Keijzer wordt in beeld gebracht. Zowel in de oude pastorie als in de tuin zijn beelden te zien. Verder vindt u modellen, werktekeningen, schetsen en brieven. Filmbeelden van Wouw geven een indruk hoe het dorp er voorheen uitzag. Het museum is geopend van dinsdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Meer informatie over het museum en de tentoonstellingen vindt u op www.tongerlohuys.nl. Voor de activiteiten rondom Kees Keijzer in Wouw kijkt u op www.cumawo.nl.

 

 

 

fietstocht vic

 

Architect Vic Wendel loopt en fiets met u langs de kunstwerken van Kees Keijzer. (Foto: M. Wijnen)

 

ST08795-26

 

Onthulling van ‘De Uilenboom’ gemaakt door Kees Keijzer op het schoolplein van basisschool De Stappen in 1978. (Foto: Ben Steffen/Dagblad De Stem)