DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Fotoportretten uit Mexico – expo in Parrotia

Tot en met 31 augustus is in de Centrale bibliotheek VANnU in Roosendaal een serie fotoportretten uit Mexico te zien van Vivian Evertse en Avalon Veldstra

Begin 2015 hebben Vivian Evertse en Avalon Veldstra het zuiden van Mexico bezocht via de Nederlandse organisatie Mensen met een Missie. Hier werkten zij bij de partnerorganisatie FrayBa als mensenrechtenwaarnemers. FrayBa zet zich in voor de inheemse bevolking die te maken heeft met kwesties rondom landrechten en zelfbeschikkingsrecht; bij veel gemeenschappen botst dit met de economische belangen van de overheid, zoals mijnbouw of toeristische projecten. De overheid tracht verzet van deze gemeenschappen tegen dergelijke plannen te doorbreken middels omkoping, arrestaties, marteling, militarisering of door ontruimingen. Evertse en Veldstra laten via intieme portretten de negatieve ervaringen zien die bewoners uit deze Mexicaanse provincie hebben met zowel de lokale overheid en de politie als de georganiseerde misdaad.

Te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek t/m 31 augustus. Parrotia, Bibliotheek VANnU, Markt 54A Roosendaal.

www.bibliotheekvannu.nl