DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Spectaculaire Houthakkers Roadshow vertoont kunsten in Karrenmuseum

De in Nederland en Duitsland razend populaire Houthakkers Roadshow strijkt zondag 9 augustus neer in het Karrenmuseum in Essen. De stoere Nederlandse houthakkers tonen ’s middags wat zij zoal in hun mars hebben met hun kettingzagen. In geen tijd toveren ze boomstammen om tot adelaars, vogelhuisjes en paddenstoelen. 

De komst van de Houthakkers Roadshow kadert in de ‘Zomer van Ambachten’ van het Karrenmuseum. Heel de maand augustus zet het museum elke zondag ambachten in de kijker die verloren dreigen te gaan. Aanstaande zondag staat houtbewerking centraal. Ditmaal geen eigen demonstraties van het maken van wagens en wielen, maar ambachten die nog niet vaak te zien waren in het Karrenmuseum. Zo is er een spantenmaker aanwezig, demonstreert er een houtdraaier en komt zoals gezegd de spectaculaire Houthakkers Roadshow naar Essen. 

Dagelijks onderweg

“Zo’n vijftien jaar geleden werkten we in de bossen in het Nederlandse Overijssel als houthakkers,” vertelt Eric Jonkman van de Houthakkers Roadshow. “Bij slecht weer bleven we noodgedwongen binnen, maar we konden niet blijven stilzitten. We experimenteerden wat met boomstammen en kettingzagen en werden steeds handiger in het maken van figuren. Op een gegeven moment dachten we, laten we er gewoon eens een show van maken. We begonnen klein op een plaatselijke braderie en zagen direct dat het concept aansloeg bij het publiek. Ruim tien jaar later zijn we al heel Europa en zelfs de Verenigde Staten doorgereisd. Tegenwoordig zijn we met onze show bijna dagelijks onderweg in Nederland en Duitsland.” 

Volop vermaak

De Houthakkers Roadshow is zondag 9 augustus tussen 13 en 18 uur te bewonderen in het Karrenmuseum. De stoere houthakkers vergeten ook zeker de kinderen niet, zij mogen vogelhuisjes in elkaar timmeren en schilderen. Behalve de demonstraties van het met de hand maken van spanten en het houtdraaien, zijn er voor bezoekers die middag ook rondleidingen door het museum, treedt de St. Anthony’s Jazz Band op en is de Zomerbar weer geopend. 

Karrenmuseum Essen, Moerkantsebaan 52, 2910 in Essen. Meer informatie via www.karrenmuseum.be, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of +32 3667 11 42. Toegang bedraagt € 3,-, kinderen t/m 12 jaar mogen gratis binnen.