DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Met Bus Woninginrichting zit je goed

Oud Gastel – Al 58 jaar is Bus Woninginrichting een begrip in de regio. Ellie en Peter Bus kochten in 1962 het pand aan de Dorpsstraat 14 en vestigde op de benedenverdieping van dit voormalige gemeentehuis een meubelwinkel. Deze werd al snel een succes en met het groeien van de klantenkring, groeiden ook de winkelruimte én het assortiment. Zonen Pieter en Ton namen rondom de millenniumwisseling het stokje van hun ouders over. Zij zetten hun eigen stempel op het familiebedrijf, maar bleven trouw aan de hoge service, aandacht en deskundigheid waar Bus Woninginrichting al meer dan een halve eeuw om bekend staat.

 

Het is mooi weer en nog vóór openingstijd nodigt de wijd openstaande deur van Bus Woninginrichting iedereen uit om binnen te komen. Eén stap over de drempel en een vrolijk klinkende bel kondigt je komst aan. Vervolgens word je getrakteerd op een vriendelijke begroeting door ofwel Pieter ofwel Ton. Want is de één bezig met het inmeten of afleveren van meubels of het leggen van een vloer, dan is de ander wel aanwezig. De winkelruimte bedraagt maar liefst 1500 m² en is overzichtelijk ingedeeld in de verschillende specialismen die het pand herbergt.

 

Trouwe klantenkring

 

“We verkopen relax- en sta-op-fauteuils, bankstellen, kasten, eethoeken, slaapkamermeubels, matrassen, beddengoed, raamdecoratie, binnenzonwering en vloerbedekking, zoals laminaat, vinyl, PVC en tapijt”, vat Ton samen. Hij doet het woord, ook namens zijn broer die druk bezig is een order af te ronden. De twee hebben de taken goed verdeeld en vormen samen een geoliede machine. “We zijn letterlijk tussen de meubels opgegroeid”, glimlacht Ton. “Daardoor kennen we dit vak door en door en ook onze klanten. Dankzij onze goede reputatie profiteren we van mond-op-mondreclame. Niet zelden hebben we te maken met kinderen van ouders die hun woninginrichting of een deel daarvan door ons hebben laten verzorgen. Het gebeurt ook regelmatig dat ik bij iemand iets op moet meten en dat ik, zonder het huisnummer te weten, de woning al herken aan de gordijnen die we het jaar daarvoor hebben mogen leveren.”

Eerlijk en passend advies

 

Dat klanten trouw terugkomen, zegt in deze tijd wel wat. Op de vraag waarin zij zich onderscheiden van andere woninginrichters, antwoordt Ton resoluut: “Door onze service. Die is hoog en die kunnen we garanderen omdat we betrouwbare leveranciers als partner hebben. Zelf doen we ook wat we beloven. Daarnaast maken we duidelijke keuzes: we kiezen voor het middensegment vanwege de scherpe prijs-kwaliteitverhouding. In deze branche is goedkoop echt duurkoop: binnen een paar jaar zijn je goedkope meubels versleten en zit die bank voor geen meter meer. Verder zijn zowel Pieter als ik wars van mooi verpakte verkooppraatjes. What you see is what you get. Eerlijk duurt het langst. Laatst heb ik iemand nog afgeraden voor een bepaalde gordijnstof te gaan, omdat er heel veel patroonverlies zou ontstaan bij het op maat maken. Dat kan zomaar honderden euro’s schelen.”

Specialist in seniorenmeubilair

 

“Nog een voordeel ten opzichte van bijvoorbeeld landelijke ketens is dat we alles zelf beslissen: dat betekent korte lijnen en flexibiliteit. Dat laatste is vooral handig als we moeten inspelen op situaties waarbij spoed is geboden. Al van oudsher zijn we specialist in seniorenmeubilair. Als iemand om gezondheidsredenen moet verhuizen, kunnen we binnen een aantal weken een complete ruimte inrichten. Qua zitmeubels ligt onze focus op comfort. Zithoogte en –diepte zijn erg belangrijk. Kloppen die niet, kun je klachten krijgen. Wij geven een passend advies, rekening houdend met iemands smaak. Hier kun je kiezen uit een grote collectie stoffen, voor manuele- of elektrische bediening en uit diverse stijlen. In onze showroom vind je vooral een mix van rustiek, klassiek en modern. Onze kasten en eethoeken zijn gemaakt van eikenhout die eveneens in allerlei kleuren en stijlen verkrijgbaar zijn, waaronder ook de populaire boomstamtafels. Iedereen is welkom om onze showroom te bezoeken. Dat kan eventueel op afspraak en op verzoek brengen we de klant zelfs een thuisbezoek.”

Bus Woninginrichting, Dorpsstraat 14, 4751 AL Oud Gastel, 0165-511466, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., www.buswoninginrichting.nl