DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

De Bolusberg bestaat 30 jaar!

‘Alles voor huis, tuin, dier en hovenier’

 

Bergen op Zoom – Tuincentrum en Hoveniersbedrijf De Bolusberg bestaat dit jaar 30 jaar en dit heugelijke feit wordt op de valreep gevierd met een spetterende vuurwerkshow.

 

Eigenaars Gerard en Marian Buijs verkopen alweer 15 jaar vuurwerk en hebben er zin in: “De show begint op 15 december om 20.00 uur met een demo van diverse siercakes, gevolgd door een grandioze finale op muziek van Funny Sound uit Heerle, met dj Ruben Koevoet. Daarna is het tijd voor gratis warme chocomel of koffie. Ook is er een hamburgertent op het bedrijfsterrein aanwezig. Tenslotte wordt er een loterij gehouden, waarmee diverse vuurwerkpakketten te winnen zijn!”

 

Zeer uitgebreid assortiment

 

In de loop der tijd is De Bolusberg uitgegroeid tot een middelgroot tuincentrum met een zeer uitgebreid assortiment. De route begint bij de buitenplanten, te weten tuinplanten, heesters, bomen, vaste planten, klimplanten, eenjarige planten en niet te vergeten kerstbomen(!), buitenpotterie en potgrond; daarna volgt de vijverafdeling. Op de binnenafdeling zijn kamerplanten en binnenpotterie te vinden, met aan de ene kant cadeau- en  (kerst)sfeerartikelen en aan de andere kant een moestuingedeelte met meststoffen, kwaliteitspotgrond, (natuurlijke) bestrijdingsmiddelen, tuingereedschap, tuinaccessoires én een uitgebreide afdeling dierenvoeding. Gerard: “Sinds maart 2015 hebben wij de verkoop van dierenvoeding overgenomen van CZAV uit Heerle en uitgebreid. Sinds afgelopen dierendag hebben we bovendien niet alleen grootverpakkingen in het assortiment, maar ook klein verpakkingen en traktaties voor hond, kat, konijn, cavia, vissen, vogels en boerderijdieren.” Marian: “Ook verkopen wij alles voor vogels in de tuin, van mezenbollen met een smaakje tot en met vogelhuisjes. Naast het aanbod van dit zeer uitgebreide assortiment, verzorgen wij tevens bruids,- en grafwerk, opgemaakte bloemstukken en plantenbakken.” Gerard vat het kort en bondig samen: “Wij bieden alles voor huis, tuin, dier en hovenier!” Daarnaast is De Bolusberg zelf ook hoveniersbedrijf. Gerard: “Kennis, kwaliteit en persoonlijke aandacht staan bij ons hoog in het vaandel. De ervaring en deskundigheid die wij in de loop der jaren hebben opgedaan in ons hoveniersbedrijf, zetten wij in om de klant op een persoonlijke wijze te adviseren. Wij kunnen, zowel voor bedrijven en instellingen als particulieren, het gehele traject verzorgen van het ontwerp van de tuin tot en met de aanleg en het onderhoud. Bovendien kan, door de combinatie met ons tuincentrum, de beplanting bij ons uitgezocht en aangekocht worden.”

 

 

 

Gerard en Marian vinden het leuk om gezellige evenementjes te organiseren. De vuurwerkshow organiseren zij dit jaar voor de zesde keer en op 21 en 22 april volgend jaar houden zij alweer voor de vierde keer op rij hun voorjaarsfair. Dan zijn er elke dag 20 kramen te vinden op het terrein van het tuincentrum, waarin van alles en nog wat aangeboden wordt, van sieraden tot en met tuinmachines. Ook dan is er volop gezelligheid te vinden met muziek, hapjes en drankjes en een springkussen voor de kinderen.

 

 

 

Tuincentrum De Bolusberg, Boerenweg 7, 4622 RT  Bergen op Zoom, tel. 0165-303708, www.debolusberg.nl, ook op Facebook

 

Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 18.00 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.

 

In de maand december alle zondagen geopend, behalve op de beide kerstdagen en op 31 december.