DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Twee jaar Advocatenkantoor Wouw

Wouw – Het is deze maand precies twee jaar geleden dat Mr. Toine Dielissen in Wouw zijn eigen advocatenkantoor aan huis opende. De advocaat is specialist op het gebied van vastgoedrecht: aannemerij, bouwzaken, huur, woningen, burenrecht en erfdienstbaarheden. Ook in verzekerings-, arbeids- en contractrecht is hij goed thuis. Tevens kun je bij hem terecht voor het incasseren van openstaande vorderingen. Toine, die voordien 24 jaar bij een groot advocatenkantoor in Bergen op Zoom werkzaam was, vertelt: “Al twee jaar werk ik met veel plezier thuis. Het werken in een informele omgeving geeft me rust en bevalt me prima. Het maakt me flexibeler en beter bereikbaar voor klanten. Mensen kunnen ook buiten kantoortijden bij me terecht.” Toen Toine voor zichzelf begon, zijn zijn klanten hem trouw gebleven. De klant is namelijk vrij in zijn advocaatkeuze! In de afgelopen twee jaar heeft Advocatenkantoor Wouw ook een fiks aantal nieuwe klanten mogen verwelkomen.

Vrije advocaatkeuze

Iedereen kan voor een gratis, vrijblijvend informatief gesprek van ongeveer een half uur bij Advocatenkantoor Wouw terecht. Toine: “Wat veel mensen niet weten is dat zij tegenwoordig bij hun rechtsbijstandverzekering ook een vrije advocaatkeuze hebben. Dit geldt voor polissen waarin een bepaald bedrag aan advocaatkosten is verzekerd. Tot 10.000 euro is dan een goed verzekerd bedrag. Het ligt er ook aan bij welke verzekeringsmaatschappij je verzekerd bent. Zo heeft DAS zelf mensen in dienst, maar besteedt Achmea bijvoorbeeld zaken uit aan advocatenkantoren. Dit gebeurt dan tegen een vast bedrag per dossier, wat aan de lage kant is en daardoor grote druk geeft op de advocaten. In de praktijk worden dan vaak stagiairs ingezet, hetgeen je zaak niet ten goede kan komen. Zelf je advocaat kiezen is dan zeker de moeite waard. De inzet van meer deskundigheid kan immers lonen!” Dit is weer een prima advies van Mr. Toine Dielissen, die we natuurlijk ook kennen van zijn columns in deze Krant, waarin hij de lezer steeds op het goede spoor zet met zijn deskundige adviezen.

Columns

De columns in deze Krant schrijft Toine vaak n.a.v. zijn ervaringen in de praktijk, zoals die over opschortings- en retentierecht in de Kranten van augustus en september jl. Toine: “Schiet een aannemer tekort in zijn werk, dan heeft de opdrachtgever het recht om zijn betalingsverplichting op te schorten. Dit bedrag moet dan wel in verhouding zijn met de omvang van het gebrek. De aannemer kan op zijn beurt weer het gebouwde in retentie houden omdat (teveel) rekeningen onbetaald worden gelaten. In een zaak uit mijn praktijk stelde de Raad van Arbitrage mijn klant, de aannemer, in het gelijk, omdat de opdrachtgever een te groot bedrag had ingehouden voor het gebrek, nl. 75.000 euro, terwijl de Raad het gebrek waardeerde op 15.000 euro. De opdrachtgever werd veroordeeld tot betaling van 60.000 euro, vermeerderd met rente, de kosten van de arbitrage en een deel van de kosten van de advocaat. Heel leuk is ook dat dit verhaal is gebruikt in een publicatie op de website van een groot Amsterdams vastgoedkantoor!”

Ook leiden de columns van de advocaat weer tot nieuwe zaken, zoals bijvoorbeeld die over burenlast, die leidde tot een oplossing in een burengeschil in Kruisland en een recente column over incasso, die leidde tot een geslaagde incassering van een huurachterstand in de regio. Tot slot wil de ervaren advocaat bij dezen laten weten dat hij ook ter beschikking staat van Belgische klanten met geschillen in Nederland.

Advocatenkantoor Wouw, Mr. A.J.A. Dielissen, Plantagebaan 55, 4724 CJ  Wouw, tel. 0165-743100 / 06-51063889