DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Vishandel de Meerpaal komt naar je toe!

Vishandel de Meerpaal is een begrip in Steenbergen en omstreken, vanwege de klantvriendelijkheid, de service, de kwaliteit van de producten en het zeer ruime assortiment. Naast de vers uit de Noordzee geleverde vis, zijn er volop huisgemaakte vissoepen, salades en kant-en-klaar maaltijden als pizza’s, visbami, lasagne, wokschotels en vispotjes verkrijgbaar. “In een vispotje zit kabeljauw met zalm in een marinade, klaar voor in de oven: oven- en overheerlijk”, aldus eigenaar Han Schot.

Familietraditie

Twintig jaar geleden begonnen Han Schot en zijn vrouw Wil hun winkel Vishandel de Meerpaal aan de Blauwstraat in Steenbergen. Schot is een heel bekende naam in de visbranche op Tholen. Han: “Ook wij komen daar vandaan. Aanvankelijk was ik de enige van vier broers, die niet werkzaam was in de vis. Ik heb eerst acht jaar in het bankwezen gewerkt, maar nu zijn alle zonen van mijn vader Job, die visser was, werkzaam in de visbranche. Ik heb twee broers die vissen, ieder op een kotter onder de Belgische vlag, en nog een broer met een verkooppunt in Brielle.” Han en Wil hebben drie kinderen. Hun jongste zoon Marc zit in de zaak en zet daarmee de familietraditie voort. Han: “Onze oudste zoon Jorian is tandarts in Middelburg en onze dochter Lenny heeft haar eigen praktijk als mondhygiëniste aan de Kaaistraat in Steenbergen. Hun motto is: ‘De zee wordt helaas steeds leger, maar de monden van de mensen blijven steeds voller’, met tanden uiteraard.”

Verkoopwagen

Sinds 2012 hoeven klanten niet meer van heinde en verre naar de winkel in Steenbergen te komen (hoewel dit zeker de moeite waard is!), want sinds die tijd brengt Vishandel de Meerpaal zijn uitgebreide assortiment ook naar klanten toe met de grote verkoopwagen. Over service gesproken… Er worden, naast Steenbergen, een achttal plaatsen aangedaan. Zoon Marc staat vaak op de wagen, moeder Wil gaat ook nog een dag in de week mee. Han: “Nu is het de tijd voor mosselen en platvis, maar speerpunten blijven kibbeling, lekkerbek en haring. Het geheim van de gebakken vis is een goed beslag met heerlijke kruiden, gebakken in een goede olie. Tot 2 oktober a.s. nodigen wij iedereen uit om onze kibbeling extra voordelig te komen proeven: 500 gram mét saus voor slechts 6,95 euro!

Vishandel de Meerpaal, Blauwstraat 77, 4651 GB  Steenbergen, tel. 0167-564470, www.vishandeldemeerpaal.nl

Openingstijden: op dinsdag, woensdag en donderdag van 8.00 tot 17.30 uur, op vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 8.00 tot 16.30 uur.

Standplaatsen verkoopwagen:

Op donderdag van 9.00 tot 13.00 uur op het Kerkplein in Nispen en van 13.15 tot 15.00 uur aan de Plantagebaan in Wouwse Plantage, daarna van 15.30 tot 17.30 uur op het Canadaplein in Huijbergen;

Op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur aan het Floraplein in Steenbergen en van 13.30 tot 17.30 uur aan De Omgang in Wouw!

De verkoopwagen staat verder op dinsdag in Rucphen, op woensdag in Zundert en Rijsbergen en op zaterdag in Oud Gastel.