DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Het team van ‘Le Mouton’ is na twaalf jaar nog steeds supergemotiveerd!

Nispen – Bistro Le Mouton aan het Kerkplein in Nispen bestaat ruim 12 jaar. Het 12,5-jarige jubileum in november zal het enthousiaste team van Le Mouton zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan! Eigenaar en chef-kok Ivo Schaap: “Mijn team bestaat nog altijd uit dezelfde personen: mijn vrouw Pien verzorgt de administratie en mijn ouders nemen de dagelijkse interieurverzorging voor hun rekening, waarnaast mijn vader me ook nog helpt met het voorbereidende werk in de keuken. Het familiebedrijf is inmiddels echter wel uitgebreid met onze twee (klein)kinderen, Bram (5) en Sophie (1). Bram helpt ook al wel eens in de keuken”, lacht Ivo. “ Vaste gastheer, geen familie, maar ook een gezicht van de zaak, is nog steeds Johan Baalemans.”

 

Aanwinst

Bij Le Mouton heeft de tijd niet stil gestaan in de afgelopen twaalf jaar. Het aantal zitplaatsen is van de oorspronkelijke 42 uitgebreid tot 78, mede door de verbouwing in 2004. Toen kwam er een aparte ruimte bij, de lounge, die plaats biedt aan 24 mensen. Ivo: “Deze ruimte is bedoeld voor besloten familiediners, recepties en borrels in huiselijke sfeer en voor ons een grote aanwinst. Er wordt veel gebruik van gemaakt door groepen van 15 tot 20 mensen.” Tevens is het interieur van het restaurant regelmatig aangepast. In 2010 is de zaak zelfs compleet gerestyled en vernieuwd. Ivo: “Alles is geschilderd in de warme kleuren donkergrijs, bruin en avocadogroen; er zijn nieuwe gordijnen en nieuwe lampen gehangen en er zijn comfortabeler stoelen geplaatst. Verder is toen de entree veranderd, waardoor er plaats is gecreëerd voor een extra tafel aan het raam en er hangen sindsdien twee flatscreens aan de muur in de bistro. Daarop is te zien wat er in de keuken gebeurt, afgewisseld met beelden van een knapperend haardvuur. Volgens onze klanten gaat er van beide beelden rust uit. Dat komt door ons goed op elkaar ingespeelde team!”

 

Compleet

Bistro Le Mouton is een laagdrempelig restaurant waar een knusse sfeer wordt gecombineerd met luxe en uitgebreid eten. Er is een goede prijs-kwaliteitverhouding. Wat het eten betreft heeft Le Mouton voor ieder wat wils in huis. Men kan kiezen van de uitgebreide menukaart à la carte, die elk half jaar wordt vernieuwd. Daarnaast is er het ‘Menu Mouton’, een vijfgangen keuzemenu met vis- en vleesgerechten voor 41,75 euro. Dit menu wisselt per maand. Verder hangen er specialiteitenborden aan de muur in het restaurant met daarop exclusieve gerechten als ganzenlever, tarbot en oesters. Het zijn altijd twee voorgerechten en twee hoofdgerechten die wekelijks wisselen. Voor de echte fijnproevers is er, tenslotte, het menu gastronomie. Dit is een zesgangen verrassingsmenu voor liefhebbers van o. a. coquilles, scampi’s en zwezerik. Nieuw is de tapaskaart voor in de lounge en op het terras. Ivo: “Wij bieden onze gasten een compleet avondje uit. Zij krijgen voor een bepaalde prijs een goed pakket met verse producten en kwaliteitsvlees en -vis. Extra frietjes, aardappelen of mayonaise kosten niets meer en bij de koffie horen bonbons en koekjes. Wanneer uiteindelijk de rekening gepresenteerd wordt, krijgt men een borreltje aangeboden van het huis en kan men deelnemen aan een dobbelspel, waarbij een dinerbon ter waarde van 22,50 euro te winnen is.”

Ivo is ervan overtuigd dat Bistro Le Mouton in de afgelopen twaalf jaar zijn naam gevestigd heeft. “We hebben veel vaste gasten uit de regio en uit België. Dat komt, denk ik, doordat we constante kwaliteit bieden. Na twaalf jaar zijn we nog steeds, elke dag, supergemotiveerd om mensen een mooie avond te bezorgen.”

Bistro ‘Le Mouton’, Kerkplein 5, 4709 BJ Nispen, tel. 0165-365084, voor de vernieuwde website: www.bistrolemouton.nl

De keuken is alle dagen geopend van 16.00 tot 21.30 uur. Op dinsdag en woensdag gesloten, m.u.v. groepen vanaf 10 personen.

AddThis Social Bookmark Button