DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Confida accountants & belastingadviseurs, een vertrouwde keuze

Bergen op Zoom – “Met het einde van het jaar in zicht is het tijd om de balans op te maken, niet alleen qua activa en passiva, maar ook door jezelf vragen te stellen als: wat zijn de verwachtingen voor het komende jaar, past de juridische structuur nog bij mijn onderneming, moet ik nog actie ondernemen voor het einde van het jaar. Als het goed is echter allemaal vragen die in de loop van het jaar al door de accountant zijn voorgelegd”, aldus Jeroen van Loon van Confida accountants & belastingadviseurs. 

Confida accountants & belastingadviseurs is eind 2008 opgericht door fiscaal jurist Jeroen van Loon en accountant Johan Nuijten. Daarvoor vormden zij jarenlang samen de directie van de vestiging in Bergen op Zoom van een grote landelijke accountantsorganisatie. Johan: “Als directie werden wij geacht steeds meer managementtaken uit te voeren. Dit had tot gevolg dat wij minder tijd aan onze klanten konden besteden. Omdat  wij graag actief zijn op ons vakgebied, hebben we uiteindelijk de keuze gemaakt om een nieuwe weg in te slaan onder de naam Confida. Confida staat voor vertrouwen. De kernwoorden van Confida zijn: Het leveren van kwalitatief hoogwaardige dienstverlening in combinatie met laagdrempeligheid in een no-nonsense cultuur.” Deze aanpak heeft inmiddels geresulteerd in een kantoor bestaande uit 8 ervaren medewerkers. Confida richt zich op het MKB. Jeroen: “Ons klantenbestand bestaat inmiddels uit ongeveer 250 ondernemingen afkomstig uit diverse branches zoals: advocatuur, notariaat, automotive, medici,  industrie, retail, bouw, groothandel, horeca en uitzendbranche. Daarnaast werken wij voor (vermogende) particulieren en verzorgen wij ook aangiften voor grensarbeiders.”

Advies

De diensten die Confida levert zijn accountancy, administratie, belastingadvies, ‘estate planning’ en interim werkzaamheden. Johan: “De hoofdmoot van onze dienstverlening is het samenstellen van jaarrekeningen. Hoofdzakelijk worden de administraties door onze klanten zelf gevoerd. Voor de klanten die geen administrateur hebben, verzorgt Confida ook de administratie. Automatisering neemt binnen Confida een belangrijke plaats in. Zo kan, ongeacht welk financieel pakket de klant gebruikt, de administratie ingelezen worden in onze software waarmee wij de jaarrekening samenstellen. Met behulp van de diverse extra modules op onze software kunnen wij, met de jaarrekening als basis, snel een tussentijds verslag dan wel een prognose opleveren. De bespreking van de jaarrekening is vaak het vertrekpunt voor  advisering.” Jeroen: “Wij adviseren onze klanten bij aan- en verkoop van ondernemingen, reorganisaties, fiscale en financiële planning, grensoverschrijdende fiscale activiteiten, juridische herstructurering, bedrijfsopvolging en begeleiding van ondernemingen in ‘zwaar weer’.” Een eerste kennismaking is kosteloos bij Confida. Johan: “De potentiële klant moet een klik ervaren. Uiteindelijk draagt de klant veel vertrouwelijke informatie over. Het wisselen van accountant doe je immers niet jaarlijks. Confida biedt dezelfde deskundigheid als de grote landelijke en regionale adviesorganisaties, echter met een hoge mate van oprechte betrokkenheid en tegen aantrekkelijke, vooraf gecommuniceerde tarieven. Ons streven is om een vertrouwensrelatie met de klant op te bouwen, waarin deze alle vraagstukken bij ons kan en durft neer te leggen. Wij vinden het belangrijk om met onze relaties mee te denken. Klanten kunnen van ons een proactieve houding verwachten ten aanzien van advisering. Dat is de echte meerwaarde van onze dienstverlening.” 

Confida accountants & belastingadviseurs, Antwerpsestraatweg 347, Postbus 199, 4600 AD  Bergen op Zoom, tel. 0164- 275090, www.confida.nl