DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Zelfstandig, maar niet alleen met Thuis aan Huis

Roosendaal – In een tijd van vergrijzing, waarin verzorgingshuizen gaan verdwijnen en de eigen bijdrages in de kosten van verzorging toenemen, biedt ‘Thuis aan Huis’ uitkomst door het aanbieden van mantelzorgwoningen.

 

Mantelzorgwoningen zijn aangepaste kant-en-klare woningen die in de tuin van de mantelzorger geplaatst kunnen worden. Thuis aan Huis is onderdeel van het bekende ‘Dit is Plek, tijdelijke ruimte’, het enige bedrijf in de regio dat extra of tijdelijke ruimte levert in de vorm van units, schakelunits, sanitaire units, schaftwagens, containers, mobiele douchecabines en mobiele toiletcabines.

Aanspreekpunt

Het gezicht en aanspreekpunt van Thuis aan Huis is Brigitte Sebregts. Brigitte: “Veel vijftig- en zestigplussers hebben naast hun werk en zorg voor kinderen en kleinkinderen ook nog de zorg voor hun hulpbehoevende ouders. Als deze niet direct in de omgeving wonen, levert de reistijd extra stress op. Een mantelzorgwoning in de tuin zou dan een oplossing kunnen zijn. Aan de andere kant zijn ouderen, alleen in huis vaak eenzaam en/of bang en afhankelijk van hulp van buitenstaanders. Een bekend gezicht in de buurt kan dan uitkomst bieden, terwijl de mantelzorgwoning zijn bewoners toch privacy biedt. Het komt vaak voor dat de kinderen het ouderlijk huis kopen en de ouders in de tuin gaan wonen.” Thuis aan Huis verzorgt het gehele traject, waarbij het de rol van adviseur, vertrouwenspersoon en projectleider vervult. Brigitte: “Zo hebben wij contact met ergotherapeuten en leveranciers van hulpproducten voor de aanpassingen aan de woning; met woningstichtingen, die als koper kunnen optreden voor de aanvrager, die dan huurder wordt en zo weer in aanmerking kan komen voor huursubsidie; en met gemeentes in verband met de vergunningaanvraag.” Ook nadat de woning niet meer wordt gebruikt kan Thuis aan Huis een rol spelen bij de verkoop of verhuur van de woning.

Maatwerk

Thuis aan Huis heeft voor elke portemonnee een oplossing. Mantelzorgwoningen zijn niet alleen nieuw, maar ook gebruikt te koop. Daarnaast is het ook mogelijk om een woning te huren. Brigitte: “De kleinste unit, voorzien van woon/slaapkamer, keukenblokje en douche en toilet, meet slechts 7x3 meter; de gemiddelde woning is 6x9 meter groot en voorzien van aparte slaapkamer, woonkamer met open keuken, badkamer en portaal; maar alles is mogelijk: ons sterke punt is dat wij maatwerk kunnen leveren. De prijs van een mantelzorgwoning varieert van 10.000 euro tot 80.000 euro.

De productie van de nieuwe woning kost zes tot acht weken, afhankelijk van de afmetingen en wensen. Bij gebruikte units is de levertijd drie tot vier weken. De units zijn eenvoudig en binnen een week te plaatsen. “Als de mantelzorgwoning eenmaal staat, zijn mantelzorger en bewoner beiden tevreden en kunnen zij met een gerust hart genieten van elkaars aanwezigheid. De bewoner is dan nog zelfstandig, maar niet meer alleen!”

Thuis aan Huis, Kromzaad 9, 4703 RD Roosendaal, tel.088-8884200, www.thuisaanhuis.com, bezoek onze facebookpagina: https//:www.facebook.com/pages/Thuis-aan-Huis/217396331772027?ref=ts&fref=ts