DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Kwekerij en Groencentrum De Wit - Van Dongen zorgt voor planten en voor klanten!

Roosendaal – In het weekend van 10 en 11 maart is Kwekerij en Groencentrum De Wit – Van Dongen feestelijk heropend ter gelegenheid van de laatste vernieuwing: de overkapping van het buitengedeelte van het bedrijf.

 

Al ruim dertig jaar zorgt het tuincentrum van het echtpaar Jos en Marga de Wit – van Dongen voor planten en voor klanten. De kassen zijn allemaal voorzien van klimaatbeheersing. Een automatisch werkende scherminstallatie zorgt ervoor dat de schermen dicht gaan als er teveel zon is. Tevens gaan de ruiten overal automatisch open en dicht. De temperatuur blijft er dus ideaal voor de planten en voor de klanten! Sinds kort is dus ook het laatste gedeelte van het bedrijf overkapt. Daarmee er is nog 1500 m2 glas bijgekomen. Ook de vaste planten, bomen en heesters die eerst buiten stonden, staan nu onder dak. En wel onder het nieuwste van het nieuwste. Jos: “De twee nieuwe kappen zijn zo hoog dat ook de hogere bomen er met gemak in passen. Door de dubbele beluchting is het er koeler en door het dak van polycarbonaat is er geen schermdoek meer nodig om een teveel aan zon buiten te houden.” Marga: “Ook bij minder mooi weer kunnen klanten nu op hun gemak tuinplanten uitkiezen.”

 

Overzichtelijk

De totale oppervlakte kas van het tuincentrum beslaat nu 9000 m2. Je kunt er terecht voor alles wat groeit en bloeit in en om het huis. Het bedrijf is opgedeeld in drie overzichtelijke ruimtes. In de eerste ruimte na de entree staat al het perkgoed (eenjarigen) en potterie uitnodigend bij elkaar. De ruimte ernaast is volledig voor de kamerplanten, snijbloemen en overpotten. In de laatste ruimte, het nieuwste overkapte deel, bevinden zich de tuinplanten en tuinpotterie. Het assortiment heesters, vaste planten, rozen, perkgoed en kamerplanten is uitgebreid. Het perkgoed is de grote trekpleister van het bedrijf. Jos: “We hebben uitsluitend goed en gezond materiaal. Al het perkgoed wordt door onszelf opgekweekt. Van de vaste planten, heesters en bomen wordt 60% door onszelf gekweekt. Van wat wij aankopen, betrekken we 75% rechtstreeks van de kweker. Daardoor zijn we kwalitatief sterk en prijstechnisch uiteraard ook.” Marga: “Zo halen we steeds meer planten als olijven en oleanders rechtstreeks uit Toscane in Italië. Voor hetzelfde geld krijg je daar vollere planten omdat het groeiseizoen er langer is dan hier.” Naast een groot assortiment bloemen en planten is er ook een ruime keuze in potgrond en meststoffen. Want de nadruk ligt bij Kwekerij en Groencentrum De Wit – Van Dongen op GROEN en niet op aanverwante zaken als tuinmeubeltjes, kussentjes e.d.. Qua aanverwante artikelen vormt de potterie de hoofdmoot. Marga en Jos vormen met hun medewerkers, al jaren dezelfde mensen, een vast team, waarbij je met al je vragen op groengebied terecht kunt voor een goed en vakkundig advies.

Kwekerij en Groencentrum De Wit – Van Dongen, Boeiinkstraat 1a, Roosendaal, tel. 0165-538067, www.dewitvandongen.nl

Openingstijden: op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.30 uur en op zaterdag van 8.30 tot 17.00 uur. In april en mei is het op vrijdag koopavond tot 20.00 uur.