DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Zingen geeft energie en maakt je blij

Nieuwe leden zijn welkom bij ‘Wouw Vocaal’.

Dameskoor ‘Wouw Vocaal’ heeft dit jaar bepaald géén rustige zomervakantieperiode achter de rug. Na de stilstand door het coronavirus kon het koor in februari 2022 eindelijk weer beginnen met repeteren en konden de leden hun stemmen weer ‘losgooien’.

Normaal gesproken valt de vakantie van het dameskoor ongeveer gelijk met de schoolvakanties, maar dit jaar kreeg het koor uitnodigingen om te komen zingen op de Floriade in Almere (2-8), op de braderie in Fijnaart (27-8) en bij de Meeshoeve in Oud Gastel (11-9). Aangezien alle leden het fijn vinden om anderen mee te laten genieten van mooie, gezellige liedjes, konden ze geen nee zeggen op deze uitnodigingen en gingen ze ook in de zomervakantie aan de slag. Soms met wat minder leden, maar dan zongen de overige leden met extra energie.

 

Het dameskoor bestaat sinds 2003 en heeft niet alleen leden uit Wouw, maar ook uit Roosendaal en andere plaatsen in de regio. Er wordt meerstemmig gezongen en de meeste nummers zijn Engelstalige ‘evergreens’, maar ook mooie Nederlandstalige nummers als ‘Leun op mij’ en ‘Als de zon schijnt’ staan op het repertoire. De meeste nummers die gezongen worden staan op papier mét notenschrift, maar het kunnen lezen van noten is absoluut niet noodzakelijk. We horen vaak dat mensen van zichzelf zeggen dat ze niet kunnen zingen, maar zingen in een koor is heel anders dan solo zingen. Vind je zingen leuk en lijkt het je wat om dat in een koor gezamenlijk te doen, kom dan eens kijken / luisteren / meedoen op een van de repetities op een woensdagavond van 19.45 – 22.00 uur bij zaal Schutterij van Donkenhof, Roosendaalseweg 61 in Wouw. Ná de zomervakantie, op 21 september, beginnen de repetities weer en zijn nieuwe leden van harte en vrijblijvend welkom. Meer informatie is te vinden op de website www.wouwvocaal.nl