DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Team SterkOpStraat gaat stappers in het Roosendaalse uitgaansleven begeleiden

 

Vanaf vrijdag 22 juli a.s. gaat team SterkOpStraat aan de slag tijdens uitgaansavonden in de Roosendaalse binnenstad. Deze specialisten zijn er op gericht om service te verlenen aan het uitgaanspubliek en tegelijkertijd om overlast en incidenten vroegtijdig te signaleren en waar mogelijk te voorkomen.

 

Uitgaan in de Roosendaalse binnenstad moet aantrekkelijk zijn voor het uitgaanspubliek en acceptabel voor de omgeving. Dat het er gezellig maar ook veilig moet zijn, is het uitgangspunt van de Roosendaalse horeca ondernemers, politie en gemeente. De proef met team SterkOpStraat – Gastheren (SOS teams) komt dan ook voort uit het ‘Horecaconvenant Uitgaan In Roosendaal’ 2022- 2026’, dat deze partijen eerder in april van dit jaar met elkaar ondertekenden.

Service verlenen en eventueel corrigeren

 

Het team SterkOpStraat verwelkomt het uitgaanspubliek in de stad, maakt contact, wijst de weg en spreekt -waar nodig- stappers aan op (gedrag-)regels. Op die manier wordt voortijdig voorkomen dat situaties uit de hand lopen. De gastheren hebben geen bevoegdheden en/of uitrusting. Daar waar het werk van de gastheren stopt, begint het werk van de politie en de B.O.A.’s. Met hun gastheerschap verbeteren ze de veiligheidsbeleving van het uitgaanspubliek, horecaondernemers en hun personeel, en natuurlijk de omwonenden.

Signaal

 

Burgemeester Han van Midden in een reactie:

“Met de komst van het team SterkOpStraat geven we het Roosendaalse uitgaansleven iets extra’s.

Ze helpen en verlenen service aan degenen die naar Roosendaal komen voor de gezelligheid en een onbezorgd avondje stappen. Daarnaast zijn de gastheren extra oren en ogen voor de politie, boa’s en horecaportiers. Het zijn nadrukkelijk gastheren, geen beveiligers of handhavers. We hopen en verwachten wel dat onze gastheren met een warm welkom en goed gesprek diverse vormen van overlast en escalatie in de kiem kunnen smoren. Ze werken preventief, zodat de noodzaak van repressief handelen afneemt.”

Proef

 

De proef met team SterkOpStraat – Gastheren start op 22 juli a.s. en vindt plaats tijdens stapavonden en bij evenementen. Voor dit experiment is een loopduur van minimaal 1 jaar afgesproken. Uiteraard zijn er evaluatie momenten. De pilot wordt door de gemeente Roosendaal gefinancierd.