DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Geslaagde 22e editie van het ADV-toernooi van de WTV

Na een periode van 3 jaar was het eindelijk weer mogelijk het jaarlijkse ADV-toernooi te organiseren. Eerdere edities konden niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Vele vertrouwde gezichten waren weer aanwezig en de organisatie, bestaande uit Ruud van Dijk en Rini Withagen, kon dit jaar starten met 15 koppels. Het wedstrijdschema, met daarin 4 wedstrijden van 40 minuten, werd daarop afgestemd, waarna het toernooi van start kon gaan.

Het is vrijdagochtend, 24 juni 2022, 08.30 uur: de weergoden voorspellen veel wisselvallig weer, waardoor niet is uitgesloten dat we door regen wedstrijden zullen moeten annuleren. De temperatuur om te tennissen is prima. Alle koppels verschijnen op het park en er zijn gelukkig geen last- minute afmeldingen, waardoor alles volgens schema kan verlopen. Na de ontvangst met koffie en koek wordt het schema bekend gemaakt en enkele kleine spelregels uitgelegd. De catering is dit jaar in de goede handen van Juliette van Dijk, Caroline van Bergen en Marianne Coppens.

 

Vanaf 09.30 uur tot 12.10 uur worden de eerste wedstrijden gespeeld, maar door hevige regenval om circa 11.30 uur worden de laatste ochtendwedstrijden uitgesteld. De meer dan uitstekend verzorgde lunch (met soep, gehaktballen, gevulde eieren en verschillende broodjes) wordt wat eerder aangevangen. Daarnaast wordt er een dessert opgediend, dat de deelnemers zich goed laten smaken. De regen heeft intussen plaats gemaakt voor mooi zonnig weer en vanaf 13.00 uur wordt begonnen met de laatste ronde van het ochtendgedeelte, waarna vervolgens het gehele middagdeel van de wedstrijden kan worden afgewerkt. De weergoden blijken ons verder gunstig gezind, want het blijft de rest van de dag zonnig.

 

Omstreeks 16.45 uur worden alle punten geteld en kunnen de winnaars bekend worden gemaakt en wordt ook duidelijk wie een jaar lang de Piet Huygen Wisselbokaal mag hebben. De uitslag is als volgt:

 

1.       Ben van Bergen en Hans Edelijn, die een jaar lang de wisselbokaal mogen houden

 

2.       Rini Withagen en Ruud van Dijk (eervolle vermelding)

3.       Was een ex aequo:

Eric van Kaam en André Mies (eervolle vermelding)

Ad Wouts en Theo Mulders (eervolle vermelding)

Ook dit jaar is er de poedelprijs voor het koppel dat voorlaatste eindigt. Bijzonder hierbij is dat er een heuse trofee is gemaakt door Gerard Govaarts, die wegens zijn gezondheid niet langer aan dit toernooi kan deelnemen. Deze poedelprijs, met bijbehorend certificaat welke altijd in het bezit zal blijven van de WTV-ADV, is omgedoopt tot de Gerard Govaarts Poedelprijs en mag een jaar lang in bezit zijn van de winnaars, te weten:

 

·        Kees van Loenhout en Frans Elst (voorlaatste plaats)

Na de prijsuitreiking is het tijd om nog eens samen de dag door te nemen. Om 18.00 uur wordt daartoe een maaltijd geserveerd waarbij ditmaal op de Indische toer wordt gegaan. De bereiding hiervan is in handen van een aantal topkoks, Nico Antens (chef-kok), Aad Veth, Corné Schrooyen en Arnold Malakusea. Begonnen wordt met een voorgerecht van 2 loempia’s en daarna diverse Indische gerechten. Tenslotte is er dan voor iedereen nog ijs als dessert.

 

De organisatie kijkt terug op een succesvol verlopen 22e ADV-toernooi en ziet alweer uit naar de volgende editie en hoopt dan weer op tenminste dezelfde belangstelling te kunnen rekenen.