DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Openluchtconcert Soli Deo Gloria met twee orkesten van de Koninklijke Harmoniekapel Delft

Samen met harmonie Soli Deo Gloria verzorgen twee orkesten van de Koninklijke Harmoniekapel Delft een gezellig avondje bij de natuurpoort te Wouwse Plantage. Op vrijdag 15 juli vanaf 20:00 uur kunt u de 3 orkesten gratis beluisteren in een ongedwongen sfeer, hopelijk in een lekker zonnetje. Als eerste kunt u genieten van Soli Deo Gloria waarna De Kleine Harmonie Delft het over zal nemen. De Harmoniekapel Delft zal de avond afsluiten.

De orkesten uit Delft zullen op zaterdag 16 juli om 14:00 uur ook meedoen aan een festival bij het Markiezenhof in Bergen op zoom. Als afsluiting van het weekend zullen zij ook bij Brasserie De Berk een concert verzorgen op zondag 17 juli om 14:00.

De Kleine Harmonie

De Kleine Harmonie Delft is een harmonieorkest van ongeveer 50 muzikanten. Het motto van De Kleine Harmonie is: samen gevarieerde en toegankelijke muziek maken op een uitdagend niveau. In het orkest spelen scholieren en studenten, maar ook volwassenen van diverse leeftijden, de jongste is 19 en de oudste 78 !. Een mooie mix! Er zijn ongeveer 6 optredens per jaar, dat kan in de openlucht zijn, bijvoorbeeld tijdens Koningsdag in de stad. Maar het kan ook binnen zijn, in een concertzaal.

De Harmoniekapel

Met veel plezier op hoog niveau muziek maken. Dat is waar de Kapel voor staat. Vernieuwing is hierbij één van de sleutelwoorden, wij spelen in de eerste divisie van muziekbond KNMO.

Wij treden ongeveer 10 keer per jaar op. Minimaal twee keer per jaar geven wij een groot themaconcert. Onze optredens zijn meestal op verschillende locaties binnen Delft. Wij spelen bijvoorbeeld in theater De Veste en in kerken. Dat wil niet zeggen dat wij nooit in de openlucht spelen.  Meerdere keren per jaar geven wij buitenconcerten. Bijvoorbeeld een zomers concert op het Doelenplein en concerten op evenementen als Koningsdag en Lichtjesavond. Verder vinden wij het erg leuk om concerten en evenementen te organiseren samen met andere partijen binnen en buiten Delft, zoals ook deze keer in Wouwse Plantage. Graag tot ziens op de natuurpoort te Wouwse Plantage!