DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Cluzona viert 85-jarig bestaan met klein feestje

Op 1 juli 1937 werd in Wouw voetbalclub DSSW opgericht en in 1947 werd de naam veranderd in Cluzona. Dat is dit jaar 85 jaar geleden. Reden voor een bescheiden  feestje.

,,Bij de viering van het zeventigjarig bestaan hebben we besloten om elke vijf jaar een klein feestje te geven bij onze voetbalvereniging. We zagen toen dat de wat oudere leden, die een schat aan verhalen hadden, wat gingen sukkelen en om alles voor de toekomst op te tekenen hebben we dat besluit genomen”, zegt Jan van Oers van de archiefcommissie van Cluzona. Ter gelegenheid van het 75-jarig bestaan kwam er een jubileumboek en bij het 80-jarig bestaan verscheen er een boekje met de volgende tien jaar. Nu komt er weer een aanvulling. Op vrijdag 1 juli begint het programma om 20.00 uur in de kantine van Cluzona op sportpark De Doelen. Onder het motto: ,De vierde avond van de blauwe V’ wordt eerst het boekje uitgereikt aan Jan Buijsen die afscheid neemt als lid van de archiefcommissie. Ook het oudste verenigingslid Guust Luijckx krijgt een exemplaar. Daarna is een film te zien van de hoogtepunten van de voetbalvereniging in de periode 1976/1977 met hoogtepunten van de wedstrijden van het eerste elftal dat toen ook al in de tweede klasse speelde. Die film werd destijds gemaakt door Jan van der Linden. Voor het feest echt losbarst wordt eerst nog het nieuwe clublied, geschreven door Jan van Oers op muziek van Marijn Nelemans, gepresenteerd. In de kantine wordt daarna het jubileumfeest verder in gang gezet.

 

Vrijwilligers

 

Op het moment dat wij op het Cluzonaterrein de informatie noteren voor het jubileumfeest is een grote groep vrijwilligers aan de slag om het terrein netjes te houden. Gras wordt gemaaid, kleine reparaties worden verricht, rommel wordt opgeruimd en de stoepen aangeveegd. De vereniging telt een twintigtal mensen die elke vrijdag komen helpen, maar er zijn ook mensen die bijna elke dag op het sportpark te vinden zijn. ,,Zonder onze vrijwilligers zou het sportpark er niet zo netjes uitzien”, zegt Jan van Oers. ,,Er zijn heel wat amateurverenigingen in de regio die jaloers zijn op ons sportpark. Dus een ode aan de vrijwilligers is wel terecht”, besluit hij.