DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Vermijd lange wachttijden bij de afdeling Burgerzaken voor verlengen rijbewijs

Bij veel gemeenten is er momenteel een lange wachttijd voor het maken van een afspraak voor het verlengen van ID bewijzen waaronder het rijbewijs.  

De wachttijden kunnen momenteel oplopen tot wel 3 maanden (gemeente Den Haag).  Het kan ook zijn dat in uw gemeente geen langere wachttijden zijn. 

Is dit wel het geval dan kan het een probleem zijn voor mensen die een medische keuring moeten ondergaan voor het behalen of verlengen van hun rijbewijs waaronder 75 plussers en chauffeurs met een zgn. groot rijbewijs. 

Het advies van RegelZorg, een bemiddelingsbureau voor Rijbewijskeuringen, is om 3 maanden voor einddatum van het rijbewijs een afspraak te maken voor een rijbewijskeuring en dan ook direct een afspraak te maken bij de gemeente voor het verlengen van het rijbewijs :  een week voor einddatum van het rijbewijs. Dan ligt het rijbewijs een week later klaar bij de gemeente en het afhalen kan zonder afspraak.

Het digitaal verlengen van een rijbewijs kan ook, de gemeente komt er dan niet aan te pas. Dat kan via de website van de RDW. Op You Tube staat een informatief filmpje van de RDW hierover. 

De eerste stap is het kopen van een Gezondheidsverklaring van het CBR. Dat kan digitaal (inloggen met DigiD en SMS controle) via mijncbr.nl of men kan ook een papieren gezondheidsverklaring kopen via sommige gemeenten, het CBR of RegelZorg.

 

Ook voor de keuring zelf kan men snel in de eigen woonplaats of regio terecht via RegelZorg. 

Men kan online een afspraak maken : www.regelzorg.nl of telefonisch door tijdens kantooruren het landelijke afsprakenbureau te bellen: 088 23 23 300.