DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Een robotje op de kubus bij de VVV

Het voorwerp dat in maart op de kubus bij de VVV in Wouw stond was een robotje dat hoorde bij het in de jaren vijftig van de vorige eeuw populaire spel ‘Robot’.

Het werd in de markt gezet door speelgoedfabrikant Jumbo. Het was een onderdeel van het spel dat verpakt zat in een grote doos met daarin losse bedrukte vellen papier. In die vellen zaten 2 gaten waar je het robotje in kon plaatsen. Je zette het robotje in het linker gat en draaide hem rond naar een van de veertien vragen die daar gedrukt stonden. Om het goede antwoord te weten te komen, plaatste je vervolgens het robotje in het rechter gat op een spiegeltje en als bij een wonder draaide het robotje zich om en wees het goede antwoord aan. In het draaiende zoekstukje van de robot zat natuurlijk een magneetje dat de overeenkomst zocht met zijn medepool. Maar ja, kom daar maar eens op als je als kind net kunt lezen. ,,In elke doos zaten meer dan tien vellen die aan weerszijden bedrukt waren met vragen en antwoorden. Genoeg vermaak dus in de koude wintermaanden en als je de discussies over het juiste antwoord goed voerde, stak je er ook nog wat van op”, aldus Karel Schrooyen die het voorwerp leverde.

 

Er kwamen enkele goede oplossingen binnen en na loting gaat de prijs naar Ans Thielen uit Roosendaal. Inmiddels staat er een nieuw voorwerp bij de VVV, Bergsestraat 1 in Wouw. Oplossingen kunnen binnen op een briefje ingevuld worden om (gratis) deel te nemen aan de wedstrijd. Per mail kan dat ook op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Tot 1 mei kan er ingestuurd worden.