DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

VIJFDE SOOI NOLDUS SOLIDARITEITSPRIJS SYMBOLISCH UITGEREIKT

De “SOOI NOLDUS SOLIDARITEITSPRIJS” werd door sp.a-JijMaaktEssen reeds vier keer eerder uitgereikt aan solidaire groeperingen, die door hun inzet of actie  voor betekenisvolle steun zorgden voor hun mede-Essenaren. Voorgaande jaren waren de laureaten “ Scouts en gidesen Essen-Heikant”, “Handicar-chauffeurs”, “Niemandslanders” en de “ Sociale Toer van d’Ossekoppen”. 

In dit Corona-jaar, waar veel mensen dagelijks het beste van zichzelf geven om anderen te verzorgen of behulpzaam te zijn op allerlei gebied,  willen we de SOLIDARITEIT die dit oplevert koesteren en huldigen.  En wat ligt er meer voor de hand dan ALLE vrijwilligers te bedanken voor hun inzet en engagement tegenover hun behoeftige, mindermobiele, eenzame en kwetsbare medemensen. Op elk niveau  en voor welke organisatie of vereniging ook… 

Dit sluit volledig aan bij de visie van Sooi Noldus, naar wie deze prijs is vernoemd. Sooi was een gedreven, integer, maar vooral een FIERE Socialist die tussen 1932 en 1974 gemeenteraadslid was en veel respect en waardering kreeg over de partijgrenzen heen. Zijn niet aflatende strijd tegen onrechtvaardigheid was en is een voorbeeld voor velen. 

De “SOOI NOLDUS SOLIDARITEITSPRIJS 2020”  wordt gezien de omstandigheden,  dit jaar symbolisch uitgereikt aan ALLE Essenaren die zich in deze barre Coronamaanden hebben ingezet en op welke manier ook, hulp en steun  hebben verleend aan hen die het nodig hadden. 

Proficiat aan U allen !! 

Bijgaande banner hangt vanaf dinsdag 29 december a.s. uit aan de voormalige woning van Sooi Noldus op het St.Antoniusplein.