DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Wouwse Pastabar verzorgt activiteiten rondom kerst

Om mensen in de decembermaand toch een fijn gevoel te geven, zijn vanuit de Pastabar aan de Wouwse Markt wat nieuwe initiatieven genomen. Dit jaar komt er geen ijsbaan en de vraag is hoe lang cafés en restaurants nog dicht blijven.

Vandaar dat er een ‘Pastabar Glühwalk’ door Wouw en omgeving komt. Een wandeling met onderweg drie punten waar warme chocomelk, erwtensoep en glühwein geschonken wordt. ,,We gebruiken de chalets die normaal rond de ijsbaan staan als rustpunten. Mensen kunnen dan met het gezin of een groepje van vier mensen op pad gaan”, zegt Frenk Theuns, de man die het initiatief nam voor de ijsbaan en met zijn personeel het idee uitwerkt voor de komende wandelactiviteit. Het vertrek van de wandelingen, want het is de bedoeling om tochten van verschillende afstanden te maken, is vanaf de Pastabar. Vanaf het weekend van 18 december t/m 3 januari kunnen mensen op de  website www.depastabar.nl de nodige informatie vinden en tickets bestellen voor de wandelingen. Elke dag kan er tussen 13.00 en 15.00 uur vertrokken worden en de chalets onderweg blijven open tot 17.00 uur. Die punten worden bemand door vrijwilligers. Het is de bedoeling dat er onderweg gepuzzeld kan worden en iedereen die dat wil, kan meerdere malen meelopen. Voor de jongeren tussen 18 en 25 jaar wordt gekeken om onderweg wat extra aandacht te bieden aan hun interesses, zoals hedendaagse muziek en sport in de vorm van een quiz.

Voedselbank

De Pastabar zelf gaat vanaf 18 december speciale afhaal-kerstmenu’s maken. Een vier gangenmenu met witvis, ravioli, gekonfijte eendenbout en tiramisu. Voor mensen die een vegetarisch menu willen komt er een aangepaste kaart en dat geldt ook voor de kinderen. Alle informatie is te vinden op de website van de Pastabar. De kinderen krijgen bij hun menu een koksmuts, zodat ze als volleerde koks hun ouders kunnen helpen bij het bereiden en warm maken van de maaltijden. Bijzonder is dat voor elk menu dat afgehaald wordt ook een menu geschonken wordt aan de Voedselbank ‘Goed Ontmoet’ West-Brabant. ,,Op die manier kunnen onze klanten dus virtueel iemand aan tafel uitnodigen. De voedselbank krijgt de maaltijden in speciale bakjes die hun cliënten in de oven of magnetron klaar kunnen maken”, geeft Frenk Theuns aan. Op die manier komt het oude ‘ritueel’ van Gast aan Tafel terug en dat moet mensen tijdens de kerstdagen een extra warm gevoel geven.