DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

Column Orthomedic Wouw: Schouderklachten

Het ontstaan en de ernst van de schouderklachten verschillen vaak sterk per patiënt.

 

Schouderklachten kunnen allerlei mogelijke oorzaken hebben, bijvoorbeeld een verkeerde beweging die je hebt gemaakt, een val, een verkeerde zithouding of een ontsteking. De exacte oorzaak van klachten in de schouder is vaak een combinatie van factoren en niet direct aanwijsbaar.

 

Het belangrijkste onderscheid dat kan worden gemaakt bij schouderklachten is; of de klachten geleidelijk of plotseling zijn ontstaan, of de pijn constant aanwezig is in de schouder en of de pijn tijdens bewegen erger wordt. Ook kan het zijn dat je pijn hebt in de schouder die ergens anders in het lichaam ontstaat, dit is uitstralende pijn.

Bij pijn aan de schouder na een val of stoot is de oorzaak natuurlijk duidelijk. In dit geval kunnen er verschillende letsels ontstaan in de schouder zoals; een breuk, kneuzing, een ontwrichting of een scheur in een pees of spier.

 

Pijn in de schouder kan natuurlijk ook andere oorzaken hebben. Zo overbelast men vaak de schouder zonder dat ze hier erg in hebben. U kunt hierbij denken aan herhaaldelijk, intensief bewegen met de schouder terwijl u dit niet gewend bent. Vaak is de pijn die dan gevoeld wordt een gevolg van spierpijn. Als deze ‘spierpijn’ langdurig aanhoud kunnen de overbelastingsklachten overgaan in een ontsteking. Een ontsteking ontstaat vaak na langdurige overbelasting van de schouder, dit kan tijdens het sporten ontstaan maar ook een verkeerde houding op bijvoorbeeld het werk kan hier een rol in spelen.

Heeft u vragen over schouderklachten, over het ontstaan ervan of heeft u zelf schouderklachten?

 

Neem dan contact met ons op via 0165-32955 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.