DWD-MediaDWD-Media

informatief / betrokken / overzichtelijk

“Wij steunen Wouwse ondernemers, U toch ook”

De corona-crisis heeft onze maatschappij compleet veranderd. Het is een verschrikkelijke tijd met veel zieken en overlijdens. Testen is op dit moment het toverwoord. Ons leven bestaat vooral uit allerlei beperkingen. Thuis werken, niet naar school, alleen naar buiten en verantwoord uitgaan en winkelen. Onze lokale horeca heeft het lastig. Even een biertje halen, gezellig borrelen en lekker uit eten wordt minder logisch, waardoor er meer thuis wordt “gevierd”. Meer tijd hebben om te koken, behoefte aan troost door lekker eten en op tijd een borreltje. “Thuis” uit eten dat begint tenslotte met mooie verse ingrediënten van goede kwaliteit en bij voorkeur uit de eigen regio. Afhalen bij onze restaurants, maar ook meer en meer lokaal winkelen, zeker toen het werd thuisgebracht door de vrijwilligers van Wouw helpt Wouw.

 

Wat het winkelen betreft is het opvallend dat ‘Koop lokaal’ opeens weer meer en meer de aandacht krijgt en dat is natuurlijk prachtig. Onze lokale winkeliers leveren een bijdrage aan de sfeer in ons dorp en in onze straten. Zeker een wandeling waard in de tijd waar thuis en binnen blijven de norm is.

 

Onze winkels draaien, ondanks alle 1,5 meter maatregelen, goed. Persoonlijk, service, ambachtelijk, kwaliteit, ik hoor overal positieve geluiden en complimenten. Natuurlijk speelt kleinschaligheid, veiligheid, hygiëne en tijd nemen voor het bezoeken van onze winkels hier zeker ook een rol in.

Scholen zijn weer open, thuiswerken blijft maar naar kantoor gaan wordt mogelijk weer een optie. En dan? Houden we dan ook oog voor het onderscheidend vermogen van onze lokale winkels zoals de slager, de bakker, de groenteboer, onze modezaken enzovoorts? Is het vanzelfsprekend om lokaal bij kleine ondernemers te kopen? Of gaan we verder met het leven waarin gemak de hoofdrol speelt? Nu de horeca weer voor een gedeelte open mag, hoop ik van harte dat we met regelmaat weer uit eten gaan en het aan de chefs overlaten om te koken. Heerlijk aanschuiven, ik hou er zo van en gun het ook die ondernemers!

 

Maar hoe gaan we verder om met aankopen doen? Is lekker en ambachtelijk nog belangrijk? En service en persoonlijk? Ik hoop het van harte!